..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ: 82 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ


«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Συνεχίζουν και κλιμακώνουν αλύγιστοι και ακούραστοι
Από τη χτεσινή Γενική Συνέλευση στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου
Απόφαση συνέχισης, κλιμάκωσης και διεύρυνσης του ηρωικού απεργιακού αγώνα, που δίνουν εδώ και 82 συνεχόμενες μέρες, έλαβε η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων της«Ελληνικής Χαλυβουργίας» στονΑσπρόπυργο στη χτεσινή και πάλι μαζική Γενική Συνέλευσή τους. Ενωμένοι και πεισμωμένοι όσο ποτέ έστειλαν μήνυμα και πάλι στον Μάνεση, στους μηχανισμούς και στα τσιράκια του ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν. Θα συνεχίσουν αποφασισμένοι και ενωμένοι όπως ξεκίνησαν να αγωνίζονται, με τα ίδια ξεκάθαρα αιτήματα: Ανάκληση και των 65 απολύσεων και επιστροφή στο εργοστάσιο με σταθερό ωράριο (8ωρο και 5ήμερο) χωρίς καμία μείωση μισθών. Οι απεργοί χαλυβουργοί ενέκριναν την ομόφωνη εισήγηση του ΔΣ του σωματείου που λίγη ώρα πριν είχε συνεδριάσει και προχωρούν σε κλιμάκωση και διεύρυνση του αγώνα με ακόμα μεγαλύτερη οργάνωση αλλά και περιφρούρησή του.
Οπλισμένοι με την εκφρασμένη και αστείρευτη αλληλεγγύη όλης της εργατικής τάξης και κυρίως την παναττική - πανεργατική απεργία, αλλά και τις δύο επιτυχημένες 24ωρες απεργίες στο εργοστάσιο της επιχείρησης στο Βόλο, παίρνουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση και προχωρούν σε παραπέρα βήματα. Αποφασιστικά απέναντι σε διάφορες προσπάθειες με διάφορους τρόπους τρομοκράτησης και διάσπασης του αγώνα τους δυναμώνουν την περιφρούρησή του δυναμώνοντας τη δράση των Επιτροπών που έχουν συγκροτηθεί και κυρίως αυτή των απολυμένων. Στα πλαίσια αυτά η Επιτροπή των Γυναικών διοργανώνει σήμερα στις 10 π.μ. μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, στην οποία θα επαναλάβουν τα αιτήματα για ουσιαστική στήριξη των απεργών και των οικογενειών τους. Την ίδια στιγμή παίρνουν μέτρα και θωρακίζονται για να αντιμετωπίσουν ακόμα πιο αποτελεσματικά συκοφαντίες, ψέματα, τρομοκρατία και προβοκάτσιες, που θα επιχειρηθούν ανοιχτά πλέον για να χτυπήσουν τον αλύγιστο και ακούραστο αγώνα τους.
Κάλεσμα κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων

Με όπλο όλη αυτή την πείρα που έχουν αποκτήσει σε όλα τα επίπεδα από τον αγώνα που δίνουν εδώ και 82 μέρες οι απεργοί χαλυβουργοί αποφάσισαν συνέχιση του αγώνα τους και ταυτόχρονα να απευθύνουν κάλεσμα κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων σε κάθε κλάδο, για νέα πανελλαδική πανεργατική απεργία ενάντια στα βάρβαρα μέτρα εργοδοσίας, κυβέρνησης, ΕΕ.
Μπαίνουν και πάλι μπροστά και το επόμενο διάστημα θα ξεδιπλώσουν και πάλι σειρά εξορμήσεων, περιοδειών και συγκεντρώσεων σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις και ειδικότερα στον κλάδο του Μετάλλου σε όλη τη χώρα. Θα καλέσουν τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να κάνουν συνελεύσεις, να απομονώσουν και προσπεράσουν τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές που δεν κάνουν τίποτα για τον αγώνα τους, για τα βάρβαρα μέτρα που παίρνονται σε όλες τις επιχειρήσεις του Μετάλλου. Να τους καλέσουν να προχωρήσουν και αυτοί σε κινητοποιήσεις πριν να είναι αργά γιατί η εργοδοσία θα γίνεται πιο βάρβαρη και η ζωή πιο δύσκολη.
Η εργοδοσία, προφανώς ενοχλημένη και από τις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις στα εργοστάσια του Βόλου, έστειλε και πάλι χτες τα γνωστά τσιράκια της στη Γενική Συνέλευση, με σκοπό να προκαλέσουν σύγχυση και διάσπαση των εργαζομένων. Αναμάσησαν τα γνωστά επιχειρήματα που έχει προβάλει με διάφορους τρόπους ο Μάνεσης και δεν ξεφεύγουν από τη λογική οι εργαζόμενοι να υπερασπιστούν την «ανταγωνιστικότητα» της επιχείρησης και της εξαθλίωσής τους. Παρέμειναν όμως ισχνή μειοψηφία καθώς οι εργαζόμενοι τους απομόνωσαν για μία ακόμα φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog