..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΩΝΑΣ


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Καθημερινός εργατικός αγώνας με στόχο την εξουσία
Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την περασμένη Τρίτη παραβρέθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΑλέκα Παπαρήγα και έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η φτώχεια του λαού και η χρεοκοπία του δεν πρόκειται να γλιτώσει την ελληνική καπιταλιστική οικονομία από την χρεοκοπία, απ' τον κατήφορο. Επομένως, η λύτρωση βρίσκεται στον καθημερινό αγώνα του εργάτη και της εργάτριας. Αυτός ο αγώνας πρέπει να κατευθυνθεί σε ένα και μοναδικό σκοπό: Να πάρουν στα χέρια τους την κρατική εξουσία, να μετατρέψουν σε λαϊκή περιουσία τον πλούτο που οι ίδιοι παράγουν, τον πλούτο που υπάρχει στην Ελλάδα».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις εντολές διακοπής ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε:
«Εάν αυτή τη στιγμή στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς οι εργαζόμενοι πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, μπορούν να αποτρέψουν τη διακοπή ρεύματος. Δεν φοβόμαστε, γιατί αν αυτή τη στιγμή δεν τσακίσουμε αυτό το χαράτσι, θα έρθουν κι άλλα πολύ χειρότερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog