..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

 ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ - ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
   « Το μνημόνιο απέτυχε. Η διετής κυβέρνηση, η δική μας, οδήγησε σε αδιέξοδα. Οικονομικά, εθνικά, κοινωνικά. Οδήγησε σε φτώχεια και αποσύνθεση, εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια και τέλος οδήγησε σε εθνική αποδιοργάνωση». Ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να παραμείνει στην παράταξη γιατί έχει διαρρήξει τις σχέσεις μας με το λαό………….. Μόνο σε αποικία θα ήταν υποψήφιος με τέτοια προβλήματα που δημιούργησε!!!!!!!!
   Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να περάσει από καθαρτήριο.
   Αυτά είπε, από τη μια, ο υπουργός Ανάπτυξης ΜΙΧ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ σε συνέντευξή του στο «MEGA» εξαιρώντας τον εαυτό του, σαν να μην υπήρξε ποτέ στέλεχος των πλέον αντιλαϊκών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, το πρόγραμμα των οποίων υπερασπίστηκε με πάθος. Ανακαλύπτει τώρα την «κομματική γραφειοκρατία»!! Αλλά είναι και ο ίδιος που μόλις πριν λίγους μήνες έβγαινε στις τηλεοράσεις και έλεγε: « ΠΡΟΒΛΗΜΑ; ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΚΑΝΕΝΑΣ».!!!!  και από την άλλη, φαντασιώνεται  ένα ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ που θα μας σώσει από την φτώχεια και την διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας.
   Δεν είναι η πρώτη φορά που με τον μανδύα του « νέου» οι εκπρόσωποι της σοσιαλδημοκρατίας προσπαθούν να εγκλωβίσουν το λαό και κύρια τους ψηφοφόρους τους από τα λαϊκά στρώματα, στην ΙΔΙΑ ΣΑΠΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, που διαχρονικά υπηρέτησε το ΠΑΣΟΚ. Αρκεί να θυμηθεί κανείς την προπαγάνδα μετά από κάθε αλλαγή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
   Η ανάδειξη του Κ. Σημίτη στην ηγεσία του έγινε με σύνθημα αλλαγή και εκσυγχρονισμός, αφού άλλαξε ο κόσμος. ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ με τις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις, είσοδο στη ευρωζώνη, το χρηματιστήριο και όλα αυτά προς όφελος του κεφαλαίου.
   Η ανάδειξη και η εκλογή του Γ. Παπανδρέου στη προεδρία έγινε με το σύνθημα «άλλαξέ τα όλα». Μετά την εκλογική ήττα του 2004, το ΠΑΣΟΚ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να καλλιεργήσει στο λαό την ψευδαίσθηση ότι αλλάζει, με φούμαρα περί « συμμετοχικής δημοκρατίας». Ποιο ήταν το αποτέλεσμα;;; Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετά το 2009 καταγράφεται σαν μια από τις πιο αντιδραστικές για το λαό και πιο παραγωγικές για το κεφάλαιο.              
   Και δεν φτάνει που έχουμε αυτές τις κωλοτούμπες του Χρυσοχοίδη, βλέπουμε τις διαδοχικές παρεμβάσεις από τα ΜΜΕ, τις τελευταίες μέρες, της κας. Διαμαντοπούλου. Αφενός για να δηλώσει πίστη στη φασιστική κυβέρνηση του Παπαδήμου, αφετέρου να υποστηρίζει πως το ΠΑΣΟΚ (το σκέτο ΠΑΣΟΚ) έσωσε τη χώρα, αλλά κυρίως για να περιγράψει τα σχέδια της για το επόμενο ΠΑΣΟΚ. Αυτό που θα έρθει μετά το «ΠΑΣΟΚ-σκέτο» και συγκεκριμένα το «ΠΑΣΟΚ- plus». Αυτό το όνομα έδωσε στις περί το ΠΑΣΟΚ «νέες πολιτικές δομές», από ένα «δυναμικό κέντρο» σε σύμπραξη με την «υπεύθυνη Αριστερά». Την Αριστερά του «ιστορικού συμβιβασμού».
   Δεν ξέρουμε πως θα καταλήξουν οι «φαντασιώσεις» της κυρίας, περί του ΠΑΣΟΚ βεβαίως- βεβαίως, γιατί άλλες, πιστεύω, δεν έχει. Εμείς όμως ένα ξέρουμε: Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε από την « 3η Σεπτέμβρη» κατέληξε στο ΝΑΤΟ, στην Ε.Ε., στο ΔΝΤ, στο μνημόνιο, στη συγκυβέρνηση με την ακροδεξιά του ΛΑΟΣ.
   Επειδή έχουν υλοποιηθεί πολλές φορές τέτοια σχήματα της κεντροαριστεράς και τα αποτελέσματα είναι γνωστά (Κυβερνήσεις Ζοσπέν, Σρέντερ, Ντ’ Αλέμα, Μπλέρ κ.α.)
   Φανταστείτε, τώρα, τι έχει να γίνει με το « ΠΑΣΟΚ plus».
   ΜΟΝΟ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog