..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΡΩΣΙΑ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

           ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΕΤΣΙ Η ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ Μ’ ΕΧΕΙΣ

  

                         ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
  Μετά την ανατροπή του Σοσιαλισμού της ΕΣΣΔ, και την «αποκατάσταση»της Δημοκρατίας στη Ρωσία, στις 4 Δεκέμβρη όπου έγιναν οι εκλογές, έλαβαν μέρος μόνο….. ΕΠΤΑ κόμματα. Το υπουργίο Δικαιοσύνης αφαίρεσε με απαράδεκτο τρόπο από το ΚΕΚΡ( Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας) την άδεια λειτουργίας, ενώ χωρίς αποτέλεσμα ήταν και οι νέες προσπάθειες του ΚΕΚΡ να χαρακτηριστεί ως «πολιτικό κόμμα» και να έχει συμμετοχή στις εκλογές.
  Παρ’ όλες τις προσπάθειες του ΚΕΚΡ να δημιουργήσει Συνασπισμό με άλλες μικρότερες πολιτικές δυνάμεις και Εργατικά συνδικάτα δέχτηκε την άρνηση του υπουργείου Δικαιοσύνης να επικυρώσει το «Μέτωπο» ως πολιτικό κόμμα, ώστε αυτό να μπορεί να συμμετέχει στις εκλογές. Η άρνηση του υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν, γιατί είχαν ως έμβλημα τη γροθιά με το κόκκινο αστέρι, που χαρακτηρίστηκε «εξτρεμιστικό σύμβολο».
  Στις συνθήκες αυτές απευθύνθηκε στο ΚΚΡΟ με την πρόταση για τη συσπείρωση γύρω του όλων των δυνάμεων που τοποθετούνται ενάντια στο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Η ηγεσία του ΚΚΟΡ αρνήθηκε να κατέβει στις εκλογές με το ΚΕΚΡ, ενώ ακόμη αρνήθηκε να εντάξει στα εκλογικά ψηφοδέλτια του κόμματος εκπροσώπους των νέων ταξικών εργατικών συνδικάτων.
  Μετά το αποτέλεσμα, που έδωσε στο κυβερνών κόμμα «Ενιαία Ρωσία» 49,34%, στο Κ.Κ. Ρωσικής Ομοσπονδίας 13,24%, στο εθνικιστικό ΦΔΚ 11,67% , έχουμε συγκρούσεις αστυνομικών (51500) και (2000) στρατιωτικών με αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, οι οποίοι καταγγέλλουν νοθεία στις εκλογικές κάλπες.           
                                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog