..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ
   Δεν έχει σταμάτημα η καταστροφική πολιτική που ακολουθείται στον αγροτικό τομέα. Η πολιτική του μνημονίου και της τρόικας έρχεται να ισοπεδώσει ότι έχει απομείνει ακόμα όρθιο. Με ταχύτατες διαδικασίες, ξεπουλιούνται από την ΑΤΕ και οι τελευταίες συνεταιριστικές αγροτοβιομηχανίες στο πλαίσιο των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.                                                                            Η ΣΕΚΑΠ ( Συνεταιριστική Ελληνική Καπνοβιομηχανία) στο τελευταίο στάδιο του ξεπουλήματος. Σε διαδικασία ξεπουλήματος βρίσκονται επίσης Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) και οι Ελληνικές Βιομηχανίες Ζωοτροφών (ΕΛΒΙΖ ) ενώ σειρά πρόκειται να πάρει και η γαλακτοβιομηχανία « ΔΩΔΩΝΗ». Από την πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., της Ε.Ε. και της ΚΑΠ, μόνο αρνητικές επιπτώσεις υπάρχουν για τη χώρα και τους αγροκτηνοτρόφους. Πριν το 2005 η παραγωγή καπνού στη χώρα ήταν 120000 τόνοι. Τώρα παράγονται μόλις 20000 τόνοι καπνού και η ΣΕΚΑΠ ξεπουλιέται. Πριν το 2005 η παραγωγή ζάχαρης ήταν 320000 τόνοι.  Φέτος η παραγωγή ζάχαρης είναι μόλις 35000τόνοι και η ΕΒΖ ξεπουλιέται. Το 2010 δαπανήθηκαν για εισαγωγές ζωοτροφών 371,2 δις ευρώ, ενώ η ΕΛΒΙΖ ξεπουλιέται. Η κτηνοτροφία καταρρέει λόγω της μεγάλης αύξησης του κόστους παραγωγής και της μείωσης των τιμών παραγωγής και το τελευταίο στήριγμα των κτηνοτρόφων η «ΔΩΔΩΝΗ», οδηγείται στο ξεπούλημα.                                                                                    Η πολιτική αυτή είναι ολέθρια και επιζήμια. Δεν πρέπει να επιτραπεί να γίνει πράξη. Πρέπει να ανατραπεί σε όφελος των συμφερόντων του λαού, των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων. Η λύση βρίσκεται στη λαϊκή εξουσία, όπως προτείνει το ΚΚΕ, όπου ο λαός θα είναι νοικοκύρης στον τόπο του.            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog