..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Με σαρωτικές ανατροπές θεμελιώνει το επόμενο μνημόνιο
Συνεδριάζει σήμερα και αύριο το Υπουργικό, νέο πακέτο στη Βουλή μέχρι τα τέλη Γενάρη

Ο λαός οργανωμένα μπορεί να τους εμποδίσει, να τους σταματήσει. Παλεύοντας για την ανατροπή του συστήματος που υπηρετεί το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου, τα κόμματά του
Νέα μέτρα κόλαφο για μισθωτούς και συνταξιούχους θα εγκρίνει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, με την κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» να ετοιμάζει ακόμα την ψήφιση πλήθους αντιδραστικών νομοσχεδίων μέσα στο Γενάρη του 2012. Η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης γίνεται στη σκιά της ψευδεπίγραφης αντιπαράθεσης μεταξύ των ηγεσιών και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. για τη διάρκεια της θητείας της συγκυβέρνησης και αποτελεί τμήμα της συντονισμένης προσπάθειας των αστικών κομμάτων να αποπροσανατολίσουν τα λαϊκά στρώματα, προωθώντας ταυτόχρονα την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν:

1) Η τρίτη κατά σειρά μείωση των επικουρικών συντάξεων. Με περικοπές που θα κινηθούν από 15% μέχρι 45%. Το σχετικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί το πρώτο 10ήμερο του Γενάρη, με διαδικασίες εξπρές και θα έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2012.


2) Η παραπέρα μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και η προώθηση νέων ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις. Με την είσοδο του νέου χρόνου, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να ανοίξει ο «διάλογος» μεταξύ των «κοινωνικών εταίρων», με στόχο την καθολική επέκταση των επιχειρησιακών συμβάσεων, που θα οδηγήσουν σε μεγάλη μείωση των μισθών και την προώθηση νέου γύρου διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, με στόχο την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.


3) Νέες σαρωτικές ανατροπές και περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα. Με στόχο την περιστολή του αριθμού των δικαιούχων και τη μείωση των αποδοχών τους.


4) Νέες παρεμβάσεις που αφορούν τις κύριες συντάξεις. Κυβερνητικά στελέχη δεν απέκλειαν χτες να υπάρξει και «νέο ασφαλιστικό» μέσα στο 2012.


5) Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες. Με στόχο τη παραπέρα μείωση του εργατικού κόστους προς όφελος των επιχειρηματιών που θα φέρει παράλληλα τεράστιες απώλειες εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Την Πέμπτη, σε νέα συνεδρίαση, το Υπουργικό θα συζητήσει θέματα των υπουργείων Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Παράλληλα, η κυβέρνηση μέσα στο Γενάρη θα προωθήσει:
-- Πολυνομοσχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών και σύμφωνα με πληροφορίες θα περιέχει τα πρόσθετα μέτρα ύψους τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ που θα καλύψουν την «τρύπα» του προϋπολογισμού του 2011.
-- Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα φορτώσει νέα βάρη στις πλάτες μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών και αυτοαπασχολούμενων.
-- Το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog