..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΝΕΟΙ "ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ " ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
Ρεσιτάλ εμπαιγμού για να ενσωματώσουν το λαό
Σε κατήγοροι (!) της πολιτικής του μνημονίου μετατρέπονται τώρα οι υποψήφιοι διάδοχοι του Γ. Παπανδρέου
Την αναβολή της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου - ήταν να γίνει σήμερα - για την ερχόμενη Τρίτη, ανακοίνωσε χτες το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας καινούρια σενάρια στο εσωκομματικό σίριαλ, στο πλαίσιο της γενικότερης αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού. Η επίσημη αιτιολογία ήταν ότι η μετάθεση της συνεδρίασης έγινε επειδή σήμερα συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο. Στο Πολιτικό Συμβούλιο είχαν κληθεί να συμμετέχουν όλοι οι υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, καθώς και οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαππας, Π. Ευθυμίου, Εμ. Μπετενιώτης, ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος και «πράσινοι» υφυπουργοί.
Δίνοντας το στίγμα της θεματολογίας της συνεδρίασης του εσωκομματικού οργάνου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτης σε συνέντευξή του ανέφερε: «Πρώτο θέμα η ανάλυση σε βάθος των οικονομικών εξελίξεων τόσο στη χώρα μας όσο και στην ΕΕ. Δεύτερο η υποστήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα για να ολοκληρώσει με θετικό αποτέλεσμα την αποστολή της και τρίτο και μείζον θέμα είναι η πορεία του ΠΑΣΟΚ». Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού σημείωναν ωστόσο ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του σχετικά με την επόμενη μέρα.
Την ίδια στιγμή χτες δυο υποψήφιοι για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, ο Αν. Λοβέρδος και ο Μ. Χρυσοχοΐδης, προκαλώντας τα λαϊκά στρώματα, επιχείρησαν να πάρουν αποστάσεις από την πολιτική που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ τα δυο προηγούμενα χρόνια, την οποία όμως εφάρμοσαν κατά γράμμα. Ο υπουργός Ανάπτυξης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που υπέγραψε το μνημόνιο, ισχυρίστηκε με συνέντευξη στην τηλεόραση του «Σκάι» ότι «έπρεπε να αποφύγουμε το μνημόνιο». Ο ίδιος «επέρριψε ευθύνες»(!) στην κυβέρνηση Παπανδρέου και, στην προσπάθειά του να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, ισχυρίστηκε ότι «δεν πρέπει να ξαναγίνει τέτοιο κακό που έγινε στον τόπο» και υποστήριξε: «Πρέπει να επανιδρύσουμε το ΠΑΣΟΚ».
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Αν. Λοβέρδος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση Παπανδρέου έκανε πολλά», αλλά πρόσθεσε ότι «εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως δεν είχε επιτυχίες». Εξάλλου, κίνηση «για μια Νέα Σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία» συγκρότησαν πέντε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που πριν ένα μήνα παραιτήθηκαν από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. Με κείμενό τους ζητούν από τον Γ. Παπανδρέου να «αποχωρήσει», υποστηρίζοντας ότι αυτό αποτελεί «αναγκαία συνθήκη για τη μετεξέλιξη» του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog