..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΗΠΑ : ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

                       Μέχρι και «ασπίδα» που θα ...κουφαίνει στις ΗΠΑ
Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ, όπου διάφορες κινητοποιήσεις φοιτητών, εργαζομένων, συνδικάτων είναι συνεχείς εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, η καταστολή είναι βάρβαρη. Οι συλλήψεις τους τελευταίους μήνες έχουν ξεπεράσει τις 5.000, ενώ και οι τραυματίες ανέρχονται σε χιλιάδες, μεταξύ αυτών υπερήλικες, έγκυες και βετεράνοι του πολέμου του Ιράκ, ως αποτέλεσμα της ευρύτατης χρήσης του πολύ βαρύ οπλοστασίου τους κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών τους επιχειρήσεων εναντίον των διαδηλωτών: κλομπ, ειδικών χημικών και σπρέι πιπεριού, όπλων τέιζερ, πλαστικών σφαιρών, ακόμη και ηχητικών όπλων. Οπλοστάσιο που αναμένεται να ενισχυθεί και από την ειδική ασπίδα που βρίσκεται υπό κατασκευή από την εταιρεία «Raytheon». Ασπίδα που θα φέρει μία ειδική προσθήκη η οποία αποστέλλει σειρά παλμικών κυμάτων που θα «προειδοποιεί» ή θα ακινητοποιεί ή ακόμη και θα παραλύει τους διαδηλωτές, όπως αναφέρει το δίκτυο Russia Today. H ασπίδα θα έχει τη δυνατότητα να προκαλεί μία «μικρή» έκρηξη, και να αποστέλλει σειρά ηχητικών παλμών που σε κοντινή απόσταση θα φτάνουν τα 140 ντεσιμπέλ που είναι τα όρια του πόνου και πολύ παραπάνω από τα 115 που είναι τα όρια της μόνιμης βλάβης. Σύμφωνα με το Russia Today, προκαλείται απίστευτη δυσφορία, ενώ είναι δυνατό να προξενήσει ρήξη τυμπάνων, βλάβη στους πνεύμονες, ακόμη και καρδιακή προσβολή.
Είναι αξιοσημείωτο ότι αρκετά από τα «όπλα» που πλέον εντάσσονται στο οπλοστάσιο της βρετανικής ή της αμερικανικής αστυνομίας είχαν χρησιμοποιηθεί από τους ιμπεριαλιστικούς τους στρατούς στα πεδία του Ιράκ και του Αφγανιστάν, ενώ το όπλο λέιζερ που θα δοκιμαστεί στους Βρετανούς διαδηλωτές και κατασκευάζεται από την «Photonic Security Systems», αρχικά προοριζόταν για την απώθηση των πειρατών στη Σομαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog