..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Υπόθεση Novartis: Οι κουκουλοφόροι ""ήρωες"" τώρα .....αφορίζονται!!!!!!!!!


Νέα «κοκορομαχία» προκαλεί η άσκηση δίωξης κατά «προστατευόμενου μάρτυρα» για την υπόθεση «Novartis». Ως συνήθως, ρόλο πρωταγωνιστή στην κακοστημένη αυτή παράσταση έχουν αναλάβει ο Π. Πολάκης και ο Άδ. Γεωργιάδης, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πασχίζουν να αφήσουν έξω από το κάδρο ουσιαστικές πτυχές του σκανδάλου όπως η εμπορευματοποίηση του φαρμάκου. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης, αποκάλυψε τα στοιχεία του «προστατευόμενου μάρτυρα», αναρτώντας φωτογραφία του Ν. Μανιαδάκη που είχε διατελέσει σύμβουλος πρώην υπουργών Υγείας.

«Πλέον έχει ενοχοποιήσει τον εαυτό του για εσχάτη προδοσία, καθώς φέρεται να γνώριζε τον προστατευόμενο μάρτυρα, γεγονός που διώκεται ποινικά», υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ». 


Ο Ν. Μαναδιάκης σε συνέντευξη του στο «protothema.gr» χαρακτήρισε «πολιτική» την δίωξή του, υποστηρίζοντας πως του ασκούνταν πιέσεις από τους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς να πει αν έχουν χρηματιστεί ή όχι ο Αντ. Σαμαράς, ο Άδ. Γεωργιάδης και ο Γ. Στουρνάρας.

Με αφορμή αυτές τις δηλώσεις ο Αντ. Σαμαράς έκανε λόγο «για τη χειρότερη σκευωρία συκοφαντίας και σπίλωσης που έχει υπάρξει ποτέ». 

Πηγές του εφετείου ανέφεραν πως η δίωξη κατά του «προστατευόμενου μάρτυρα» ήταν δρομολογημένη για μετά τις γιορτές, όμως ο σχεδιασμός τους ακυρώθηκε όταν προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό. 

Ο συνήγορος του «προστατευόμενου μάρτυρα», Θ. Μαντάς, δήλωσε πως «δεν μπορεί και στις δύο περιπτώσεις η εισαγγελία Διαφθοράς να έχει ενεργήσει σωστά. Ή εσφαλμένα τον ενέταξε στην κατάσταση προστατευόμενου μάρτυρα αν και υπήρχαν σε βάρος του στοιχεία επιβαρυντικά ή σωστά τον ενέταξε και εντελώς εσφαλμένα σήμερα τον αποκαθηλώνει και τον καθιστά βασικό κατηγορούμενο».

Σε σχόλιό του για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση «Novartis», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Ο τραγέλαφος με τους προστατευόμενους μάρτυρες, όπου όσοι τους χαρακτήριζαν "ήρωες" (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ), τώρα τους αποδοκιμάζουν κι εκείνοι που τους αφόριζαν (βλέπε ΝΔ), τώρα τους υιοθετούν, επιβεβαιώνει την ανάγκη επωνυμίας τους που το ΚΚΕ είχε τονίσει από την πρώτη στιγμή.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αποτελούν μία ακόμη απόδειξη της σήψης ενός συστήματος, στο πλαίσιο του οποίου η Υγεία και το Φάρμακο είναι πανάκριβο εμπόρευμα για το λαό, ενώ την ίδια στιγμή διάφοροι κρατικοί παράγοντες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κυβερνήσεις και εταιρείες μειώνοντας τις κοινωνικές δημόσιες παροχές Υγείας και διασφαλίζοντας τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο και από αυτό εκτρέφονται υποθέσεις τύπου "Novartis", οι οποίες αναζωπυρώνονται κάθε φορά όποτε αυτό βολεύει τις ανάγκες της κάλπικης διπολικής αντιπαράθεσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog