..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Παρέμβαση της Ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ για την νέα αύξηση των ορίων ηλικίας


Δ.Τ. της Ε.Ο. του ΚΚΕ - ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΡΟΟΙΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤHΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΟΣΑ

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΡΟΟΙΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤHΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΟΣΑ

Παρεμβαίνοντας στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αξιολόγηση των συνταξιοδοτικών συστημάτων στα κράτη μέλη της ΕΕ αλλά και τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με τοποθέτηση του ευρωβουλευτή της Σωτήρη Ζαριανόπουλου, τόνισε τα εξής: 
  
“Η προχθεσινή ανακοίνωση της Κομισιόν για την επάρκεια των συντάξεων και οι κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, στη δήθεν «μεταμνημονιακή» εποχή, αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα ή ανέκδοτο, «ότι τα μνημόνια τελειώνουν». 

Οι νέες αιματηρές μειώσεις συντάξεων μετά τη τυπική λήξη του μνημονίου τον Αύγουστο και η μείωση του αφορολόγητου για τα λαϊκά στρώματα  έχουν ήδη νομοθετηθεί από το πρωταθλητή των αντιλαϊκών κατεδαφίσεων, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρώντας ως σημαντικότερη από καταβολής ασφάλισης τη «μεταρρύθμιση» του νόμου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έστειλε στα τάρταρα τις συντάξεις και τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων κάτω και από τα όρια της φτώχειας, συνιστά κλιμάκωση των «μεταρρυθμίσεων». 

Ο δε ΟΟΣΑ μιλά πιο συγκεκριμένα: 

Κι άλλη αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 4 χρόνια.

Περισσότερη ευελιξία της εργασίας. 

Κι άλλη φοροληστεία και πετσόκομμα των κοινωνικών δαπανών. 
Ότι ακριβώς ζήτησε χθες ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων. 

Χρήμα για το κεφάλαιο, φτώχεια διαρκείας για το λαό.

Που δεν έχει άλλο δρόμο για το λαό παρά μόνο οργάνωση, ρήξη, ανατροπή.”   

03/05/2018               Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κοινοβουλευτικό Τμήμα KKE-Κ.Ο. Κ. Μακεδονίας μέσω gmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog