..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Ο Αλ. Τσίπρας στο ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο : «Έχουμε τη δύναμη» να υλοποιήσουμε το 3ο μνημόνιο


Το μήνυμα πως έχει τη θέληση αλλά και την κοινοβουλευτική δύναμη να υλοποιήσει το 3ο μνημόνιο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου.

Στην ομιλία του απέδωσε σε «ενορχηστρωμένη επίθεση» τα περί αδυναμίας της κυβέρνησης να περάσει τα μέτρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν σε κάτι κάνει κακό αυτή η ενορχηστρωμένη επίθεση των μέσων ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες στη κυβέρνηση, είναι ότι τσακίζουν τη ψυχολογία του κόσμου, φορτώνοντάς τον με υπερβολές και καταστροφολογία» και διαβεβαίωσε τους παρεβρισκόμενους και όχι μόνο, ότι «έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε».

Ζήτησε να υπάρξει «σεβασμός στη νωπή λαϊκή ετυμηγορία» διότι είναι «απαρέγκλιτη και αναντικατάστατη προϋπόθεση για την οικονομική σταθερότητα», προκειμένου να προχωρήσουν «τρεις στρατηγικές επιλογές: Το χρέος, τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις», που είναι και τα θέλω των επιχειρηματικών ομίλων.

Μεταξύ αυτών είναι το φορολογικό για το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως αυτό που ετοιμάζει θα είναι «φιλικό προς τον πολίτη και τον επενδυτή» διότι «ανάπτυξη χωρίς άμεσες επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρξει» δηλαδή δίχως την ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλίων, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετήσουν τα λιμνάζοντα κεφάλαια τους σε κερδοφόρα πεδία μιας και «εντός του 2016, θα λειτουργήσει το νέο ταμείο αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου. Είναι ένας θεσμός που αναμένεται να συμβάλει στην αποτελεσματική διαχείριση των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων και στη προσέλκυση επενδύσεων, μέσω σχημάτων σύμπραξης, ενώ μέρος των εσόδων του θα επαναεπενδύεται».

Για το Ασφαλιστικό ανακύκλωσε τα περί βιωσιμότητας στο όνομα της οποίας έχουν ληφθεί όλα τα ανστιασφαλιστικά μέτρα αλλά απέφυγε να δεσμευτεί ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις θέμα για το οποίο ζήτησε συναίνεση στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Ανέφερε πως «η διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος είναι η μεταρρύθμιση που οφείλουμε εμείς οι ίδιοι στις επόμενες γενιές. Και αυτό ανεξάρτητα από εξωτερικές δεσμεύσεις, για να έχουν και οι επόμενες γενιές αξιοπρεπείς συντάξεις. Θα αναλάβουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες διεύρυνσης της χρηματοδοτικής βάσης του ασφαλιστικού συστήματος. Έτσι ώστε, το νέο ασφαλιστικό σύστημα να είναι πραγματικά βιώσιμο».

Προανήγγειλε ένα «νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων» και για μια ακόμα φορά παραποίησε την πραγματικότητα λέγοντας πως ο προϋπολογισμός του 2016 «για πρώτη φορά έχει το στοιχείο της αναδιανομής υπέρ των πιο αδύναμων, των πιο ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων» όταν φορτώνει στο λαό πρόσθετα μέτρα 5,7 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog