..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανάβει... λαμπάδα για τη μη χρησιμοποίηση των Νατοϊκών βάσεων !!!!!!


Συνέντευξη παραχώρησε χτες σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης, στην οποία απασχόλησαν και οι διεθνείς εξελίξεις και η εμπλοκή της Ελλάδας.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το πώς τοποθετείται το ΠΑΣΟΚ για το ενδεχόμενο χρήσης των υποδομών του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στη χώρα μας για μια εμπλοκή σε πολεμικές επιχειρήσεις εις βάρος του Ιράν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έπαθε... πρόεδρο του Εδεσσαϊκού, ελπίζοντας απλά να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ας ανάψει και καμιά λαμπάδα άμα θέλει να το αποτρέψει τόσο πολύ!

Μόνο που οι βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας, την εγκατάσταση των οποίων έχει στηρίξει και ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ από τη δεκαετία του 80 έως σήμερα, αξιοποιούνται ήδη σε πολεμικές και άλλες ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις, είτε το ελπίζει είτε το... απεύχεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Μάλλον (και) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όταν το κόμμα του ψήφιζε την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις, που έφερε η ΝΔ, πίστευε ότι οι βάσεις θα είναι λούνα παρκ και όχι ορμητήρια πολέμων...

Ο Ν. Ανδρουλάκης υπέβαλε τις - αρκετά ετεροχρονισμένες - ενστάσεις του για την ταύτιση της χώρας με τον Νετανιάχου που όμως ακόμα και σε αυτό το πεδίο, των αναβαθμισμένων στρατιωτικών και πολιτικών σχέσεων Ελλάδας - Ισραήλ, το ΠΑΣΟΚ τοποθετείται στους «αρχιτέκτονες» αυτής της πολιτικής, της οποίας η σκυτάλη βρίσκεται σήμερα στα χέρια της ΝΔ, έχοντας περάσει και από τα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ...

Σε σχέση με το Ιράν σημείωσε ότι «έχει μία στρατηγική αποσταθεροποιητική για την ευρύτερη περιοχή, δηλαδή προσπαθεί δια αντιπροσώπων να έχει έναν ευρύτερο ρόλο», αποδεχόμενος το άλλοθι των ΗΠΑ και του Ισραήλ, ενώ ζήτησε από την ΕΕ σταθερή πολιτική. Ασφαλώς και τέτοια πολιτική έχει η ΕΕ, μόνο που είναι πολιτική εμπλοκής σε πολέμους και στήριξης του κατοχικού κράτους του Ισραήλ.

Τέλος, όσον αφορά τις διεθνείς εξελίξεις, επέλεξε να μπλέξει το εγκώμιο του φιλειρηνιστή Τζο Μπάιντεν. Μόνο που για κακή του τύχη (του προέδρου του ΠΑΣΟΚ), τις ίδιες ώρες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε αρθρογραφία του στη WSJ, τόνιζε πόσο σημαντικό είναι να εγκριθούν από τις ΗΠΑ νέα πακέτα στρατιωτικής στήριξης σε Ισραήλ και Ουκρανία.

Παρακολουθώντας πάντως τις τοποθετήσεις όλων των άλλων κομμάτων σε σχέση με τις εξελίξεις στην περιοχή κι ευρύτερα, προκύπτει ένα ασφαλές συμπέρασμα: Στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που εμπλέκει την χώρα και τον λαό μας σε περιπέτειες, αντιπολίτευση είναι μόνο το ΚΚΕ. Τα άλλα κόμματα απλά συνωστίζονται στους χειροκροτητές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog