..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Πανηγυρίζουν για τα ματωμένα πλεονάσματα και στον ΕΦΚΑ εργασίες ....γαλέρας!!!


Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την υγιεινή και ασφάλεια για εργαζόμενους και συναλλασσόμενους στα κτήρια του ΕΦΚΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Εργασίας, κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 

Θέμα: Υγιεινή και ασφάλεια για εργαζόμενους και συναλλασσόμενους στα κτήρια του ΕΦΚΑ

Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η Διοίκηση του ΕΦΚΑ πανηγυρίζουν για τα ματωμένα πλεονάσματα του νέου Υπερταμείου, οι εργαζόμενοι στα ταμεία, οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι νιώθουν στο πετσί τους το πραγματικό νόημα αυτών των δημοσιονομικών «επιτυχιών».

 Την ίδια ώρα με τους πανηγυρισμούς το πρόβλημα με την έλλειψη καθαριότητας από την αρχή του χρόνου σε όλα τα κτήρια του ΕΦΚΑ, θέτει επιτακτικά ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας για εργαζόμενους και συναλλασσόμενους. Πολύ περισσότερο αν λάβουμε υπόψη τις περιπτώσεις που οι Υπηρεσίες συστεγάζονται με ΚΕΠΑ και Ιατρεία ΕΟΠΥΥ. 

 Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ υποχρεώνει το ολιγάριθμο μόνιμο προσωπικό καθαριότητας να καλύπτει ανάγκες πολλών κτηρίων, χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, με εξουθενωτικούς όρους εργασίας, να μετακινείται μέσα στην ίδια μέρα από Υπηρεσία σε Υπηρεσία χωρίς γραπτές εντολές μετακίνησης και χωρίς κάλυψη των εξόδων μετακίνησης.

 Η κυβέρνηση, το Υπουργείο Εργασίας και η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, παραμερίζουν τους εργαζόμενους και τους συναλλασσόμενους, αφού έχουν άλλες προτεραιότητες και αυτές υπηρετούν με απαράμιλλη συνέπεια: την απόσυρση κράτους και της εργοδοσίας από τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης, την παράδοση της κοινωνικής ασφάλισης στους εμπόρους της ιδιωτικής ασφάλισης και της Υγείας.

Το πρόβλημα αναδεικνύει επίσης και τις συνέπειες από την εκχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας των δημόσιων υπηρεσιών σε ιδιωτικές εταιρίες καθαριότητας που λειτουργούν ως σύγχρονα δουλεμπορικά γραφεία.

Μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση οι εργαζόμενοι το τελευταίο διάστημα έχουν προβεί σε κινητοποιήσεις. Οι ευθύνες δεν  μπορεί να κρυφτούν πίσω από γραφειοκρατικά και νομικίστικα προσχήματα. Το πρόβλημα είναι αμιγώς πολιτικό και απαιτείται άμεση λύση.

Ερωτάται η κ. Υπουργός, 

1. Πότε και αν θα γίνει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας πλήρους απασχόλησης  για να καλυφθούν  οι ανάγκες  καθαριότητας  σε μόνιμη βάση όλων  των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ.

2. Ποια μέτρα θα παρθούν ώστε οι εργαζόμενες καθαρίστριες να μη δέχονται την αυθαιρεσία της Διοίκησης και να μην αναγκάζονται να δουλεύουν με αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες.

Οι Βουλευτές

Γιώργος Λαμπρούλης
Σάκης Βαρδαλής
Νίκος Καραθανασόπουλος
Χρήστος Κατσώτης
Μανώλης Συντυχάκης

Κοινοβουλευτικό Τμήμα KKE-Κ.Ο. Κ. Μακεδονίας μέσω gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog