..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

SPD: To «καταφύγιο της ελπίδας» του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Καινούργιο «καταφύγιο» βρίσκει ο ΣΥΡΙΖΑ για να στεγάσει την «ελπίδα» που έφερνε και κατάντησε κακόγουστο αστείο. 
Τώρα την τοποθετεί στη σύνθεση της γερμανικής κυβέρνησης, στη συμμετοχή των σοσιαλδημοκρατών και πιο συγκεκριμένα στο ποια υπουργεία θα πάρουν. 

Λες και πρόκειται η πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου (που είναι ενιαία και βαθιά αντεργατική για όλη την Ευρώπη) να αλλάξει ανάλογα με το πόσα ή ποια υπουργεία θα πάρουν οι σοσιαλδημοκράτες του SPD! 

Παρόλο που την προπαγάνδα αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ τη συνδέει με την «Ευρώπη που αλλάζει», το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιος και να είναι υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, θα χειροκροτεί τη «μεταρρυθμιστική ορμή» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως έκανε και ο προκάτοχός του, ο Σόιμπλε, όπως κάνουν όλοι οι αξιωματούχοι της ΕΕ. 

Και όποιοι θεωρούν «καλή είδηση» την είσοδο των σοσιαλδημοκρατών στην κυβέρνηση, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι ο λαός έχει τάχα κάτι καλύτερο να περιμένει απ' αυτούς, ας αναλογιστούν ότι οι γερμανικές σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις ήταν αυτές που τα τελευταία 20 χρόνια πέρασαν τα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα στη Γερμανία, για να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων της. 

Πάνω εκεί «πάτησαν» οι επόμενες κυβερνήσεις των Χριστιανοδημοκρατών και των «μεγάλων συνασπισμών», που θωράκισαν και επέκτειναν τις προηγούμενες «μεταρρυθμίσεις». Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι οι μεγαλοεπιχειρηματίες της Γερμανίας αναπολούν με νοσταλγία την κυβέρνηση Σρέντερ. 

Επομένως, όπου και να τοποθετήσουν την «ελπίδα» οι ΣΥΡΙΖΑίοι, η αλήθεια είναι ότι αυτή θα είναι μόνο για τους βιομήχανους και τα κέρδη τους και όχι για τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog