..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ πρ. ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη


                                                                    

                                                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Με στόχο την εξασφάλιση στις τράπεζες υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια και κερδοφορία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλιμακώνει, από 21 Φλεβάρη, την αντιλαϊκή της επίθεση ενάντια στα λαϊκά στρώματα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς της λαϊκής ιδιοκτησίας από τις τράπεζες και τις κατασχέσεις για χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Έτσι η κυβέρνηση «ξεκληρίζει» τη λαϊκή κατοικία και τις επιχειρήσεις στο κόκκινο, δίνοντάς τα βορά στους τραπεζίτες-κοράκια, όπως προεκλογικά τους αποκαλούσε και από το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» πέρασε στο «κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη-δανειολήπτη».

Συνάδελφοι, για τα κόκκινα δάνεια δεν έχουν καμιά ευθύνη οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι «μικροί», αγρότες και επιχειρήσεις, τους οποίους κατάντησαν «παρίες» οι κυβερνητικές αντιλαϊκές αντεργατικές πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα. Αυτές οι πολιτικές είναι που «μπούκωσαν» χρήμα τις τράπεζες και τους επιχειρηματικούς ομίλους, και που τα «έκλεψαν» από τα λαϊκά στρώματα με τις φορομπηχτικές πολιτικές. Δεν είναι «μπαταχτσήδες»  όλοι όσοι τα μνημόνια κατάντησαν άνεργους, να τρέχουν στα συσσίτια, στα κοινωνικά παντοπωλεία, εξαθλιωμένοι με μισθό και σύνταξη που δεν αρκούν ούτε για επιβίωση μιας εβδομάδας και οι οποίοι προκειμένου να ζήσουν τα παιδιά τους, αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνεια που πήραν για να στεγάσουν την οικογένειά τους, να «αφήσουν» κάτι στα παιδιά τους. 

Συνάδελφοι, οι κατασχέσεις για οφειλή 500 ευρώ, η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από τις 21 Φλεβάρη με στόχευσή τους για 130.000 σπίτια σε βάθος τριετίας, είναι μια βάρβαρη πολιτική και πρέπει να βρει, σαν μια γροθιά, ενωμένη και απέναντι, ολόκληρη την εργατική τάξη, τη μικρομεσαία αγροτιά και αυτοαπασχολούμενους είτε χρωστά κάποιος, είτε όχι. Να μην περάσει αυτή η πολιτική. Να μην αφήσουμε κανέναν και κανένα λαϊκό σπίτι να πέσει στα νύχια των τραπεζικών αρπακτικών. Αν δεν τους σταματήσουμε σήμερα, αν πούμε εγώ δεν χρωστάω, είναι για κάποιο άλλο, αύριο …θα είμαστε εμείς. 

Η Μπρεχτική ρήση «… όταν καιγόταν το σπίτι του γείτονα, δεν με ενδιέφερε να τον βοηθήσω, …. όταν καιγόταν το δικό μου δεν υπήρχε κανείς για να με βοηθήσει» ας γίνει οδηγός μας αλληλεγγύης και αγώνα. 

                                                            ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο τώρα. Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας, μισθών, συντάξεων για χρέη προς το Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών, αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ προσαυξημένο 5.000 για κάθε παιδί. Πάγωμα χρεών για άνεργους, διαγραφή ανατοκισμών δανείων. Διαγραφή δανείων ανέργων & εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς.

Όλοι την Τετάρτη 21/2 το απόγευμα στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και στα Συλλαλητήρια που οργανώνουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία σε όλη τη χώρα.                                                                                                                                                                      Στην Αθήνα ώρα 6.30μμστο Υπουργείο Οικονομικών, προσυγκέντρωση ώρα 6 μμ πλ. Κοτζιά.       Στη Θεσσαλονίκη ώρα 7μμ  στην πλ. Αγίου Θεράποντα και στην πλ. Δημαρχείου στον Εύοσμο. 

Αθήνα 17/2/2018 Το Διοικητικό Συμβούλιο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog