..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ: Δίνουν δίνουν και σταματημό δεν έχουν. Τα ξεπουλάνε όλα. {VIDEO} Τσίπρας για ΕΥΔΑΠ


Το σύνολο των μετοχών υπό κρατική ιδιοκτησία σε κάθε είδους δημόσιες επιχειρήσεις μεταβιβάζεται στην «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ», όπως ονομάζεται το υπερταμείο για τις ιδιωτικοποιήσεις. 

Ειδικότερα, τα κρατικά μετοχικά πακέτα, που μεταβιβάζονται αυτοδικαίως στο υπερταμείο, αφορούν τον ΟΑΣΑ και τις θυγατρικές του (δηλαδή όλες τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας), ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ΟAKA, Ελληνικές Αλυκές, ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, Διώρυγα Κορίνθου, Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, ΔΕΘ - «Helexpo» και Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής καθορίζονται η διαδικασία και τα κριτήρια για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις όπου την πλειοψηφία των μετοχών έχει το κράτος, οι οποίες θα μεταφερθούν στο υπερταμείο, και στη συνέχεια η διαδικασία θα ενεργοποιηθεί με κυβερνητική απόφαση. 

Παράλληλα, στο υπερταμείο μεταβιβάζονται και τα μερίσματα του κράτους από τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ, με απώλειες για το κρατικό ταμείο ύψους 4 εκατ. ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog