..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Αλέξης Τσίπρας: Μην υπονομεύετε το «εθνικό συμφέρον»


 Το «εθνικό συμφέρον», όπως βαφτίζει τα συμφέροντα της αστικής τάξης, συνδέοντας, με τα προτάγματα ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή, καλεί όσους αμφισβητούν τους σχεδιασμούς αυτούς «να εκτιμήσουν νηφάλια (...) τι προάγει το εθνικό συμφέρον και τι το υπονομεύει. Η μη λύση το υπονομεύει», προσθέτοντας πως «αν υπάρξει ευκαιρία λύσης (...) θα είναι εθνική ανοησία να μην την αξιοποιήσουμε».

Σε σχέση με το ονοματολογικό ο Αλ. Τσίπρας δηλώνει ότι αποζητά μια σύνθετη ονομασία «που δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο αλυτρωτισμού ή ανιστόρητων διεκδικήσεων», ενώ χαρακτηρίζει ανιστόρητους όσους ζητούν την αποκλειστικότητα της Μακεδονίας.

Καλεί δε τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης να μην παίζουν με ζητήματα που άπτονται των ευρωατλαντικών σχεδιασμών γιατί θα υποστούν το κόστος, λέγοντας πως «το ονοματολογικό δεν είναι εσωτερικό θέμα. Είναι ευρωπαϊκό και διεθνές. Οσοι παίξουν παιχνίδια δημαγωγίας και λαϊκισμού με γνώμονα το εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι, στο τέλος θα καούν».

Στο πλαίσιο αυτό καλεί τη ΝΔ να επιδείξει «εθνική υπευθυνότητα», ενώ εκφράζει την πεποίθηση ότι «μια λύση εθνικά ωφέλιμη στο τέλος θα την ψηφίσουν πολύ περισσότεροι βουλευτές από όσους διαμορφώνουν σήμερα την κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Χαρακτηριστικό εξάλλου είναι ότι ο πρωθυπουργός συνδέει την προσπάθεια της κυβέρνησής του για την ανάκαμψη του κεφαλαίου με την προσπάθεια να μετατρέψει τη χώρα σε «πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας» για τους ευρωΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, κάτι απ' το οποίο έχει τάχα να ωφεληθεί ο λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog