..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

«ΑΥΓΗ»: Θα στείλω στο ΠΑΜΕ το λογαριασμό για την σπασμένη πόρτα του υπουργείου Εργασίας


Ενας αρθρογράφος, της «Αυγής», απειλεί να στείλει στο ΠΑΜΕ το λογαριασμό από τη σπασμένη πόρτα του υπουργείου Εργασίας, μετά τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων, και αναρωτιέται «τι θα γίνει αν πάρουν αυτοί την εξουσία». 

Ο ίδιος παινεύει τη «διαλλακτική αριστερά» που εκπροσωπεί η κυβέρνηση, σε αντιπαράθεση με την «αυταρχική του ΚΚΕ». Από κοντά κι ένας ακόμα στην ίδια εφημερίδα, που αναμασά ότι υπάρχει σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης, στο οποίο «συνεργάζονται ΝΔ και ΚΚΕ». 

Είναι φανερό ότι η προσπάθεια να χτυπηθεί και να συκοφαντηθεί η δράση του ΚΚΕ στο εργατικό - λαϊκό κίνημα περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα επιχειρημάτων, που χρησιμοποιούνται αντίστροφα για να στηριχτούν η κυβέρνηση και η αντιλαϊκή πολιτική της. 

Να υποθέσουμε, λοιπόν, ότι το καρότο και το μαστίγιο που χρησιμοποιεί η «διαλλακτική» κυβέρνηση για να «συνετίσει» όσους δεν πείθονται για τις αγνές προθέσεις της, είναι ...πούπουλο και χάδι στο λαό; 

Και ότι τα μέτρα δίχως τέλος που αυξάνουν την εκμετάλλευση για λογαριασμό του κεφαλαίου και οδηγούν το λαό βαθύτερα στη φτώχεια, είναι δείγμα στοργής και κατανόησης; 

Οσο για τα περί «συνεργασίας με τη ΝΔ», ας κοιταχθούν καλύτερα στον καθρέφτη. 

Και με αφορμή τα τρία χρόνια από τις εκλογές του Γενάρη του 2015, ας ψάξουν στο οικογενειακό τους άλμπουμ για να βρουν τη φωτογραφία από τη Βουλή, τη βραδιά που ψήφιζαν όλοι μαζί το 3ο μνημόνιο, ψέλνοντας ύμνους για τα «ιερά και όσια» του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog