..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Κριστίν Λαγκάρντ: Αλέξις........ συγχαρητήρια !!!!!! Ευχαριστώ κυρία.


Τα συγχαρητήρια και της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, εισέπραξε ο Αλέξης Τσίπρας για την προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων του 3ου μνημονίου κατά τη συνάντηση που είχαν στο Νταβός.

Μετά τη συνάντηση, η Κριστίν Λαγκάρντ έγραψε στο «twitter»: «Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τον συγχαίρω για την πρόοδο στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας».

Πρόσθεσε πως «συμφωνήσαμε να εργαστούμε μαζί για τους κοινούς στόχους της ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων και της διασφάλισης της ελάφρυνσης του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, που είναι απαραίτητη για τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, συνεχάρη τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Νταβός, και τον διαβεβαίωσε για τη συνεχιζόμενη στήριξη του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Τα συγχαρητήριά της προς τον Αλέξης Τσίπρα επανέλαβε και σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα, αναφέροντας: «Τον συνεχάρην για την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα, ένα κλίμα που αποτυπώθηκε επίσης στην πρόσφατη ανακοίνωση του Eurogroup και διαβεβαίωσα τον πρωθυπουργό για τη συνεχιζόμενη στήριξη του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής. Υπογράμμισα, επίσης, ότι η ολοκλήρωση της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων και η παροχή ελάφρυνσης χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους είναι αναγκαία για να στηρίξουν μία βιώσιμη ανάπτυξη και μία επιτυχή έξοδο από την επίσημη χρηματοδότηση αργότερα φέτος. Ο πρωθυπουργός και εγώ συμφωνήσαμε να εργασθούμε μαζί στην κατεύθυνση αυτών των κοινών στόχων».

Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού σημειώνεται πως «κατά την συνάντηση χαιρετίστηκε η έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι τεχνικές συζητήσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο καθώς και την ρύθμιση του ελληνικού χρέους, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του προγράμματος».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog