..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Ε.Ο. του ΚΚΕ: Eπαγρύπνηση για τους στρατιωτικούς σχεδιασμούς ΕΕ και ΝΑΤΟ.


Την ενίσχυση της στρατιωτικής και πολεμικής ετοιμότητας της ΕΕ για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στη συζήτηση για την «Ευρωπαϊκή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. 

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην παρέμβασή του τόνισε τα παρακάτω:

«Σε όσες πτώσεις και εάν κλίνετε τις λέξεις «ειρήνη» και «άμυνα», η ΕΕ δεν μπορεί να κρύψει ότι εντείνει τις προετοιμασίες της για ιμπεριαλιστικούς πολέμους κι επιθέσεις στους λαούς. 

Ένα επικίνδυνο πολυπλόκαμο δίκτυο ευρω-Στρατιωτικής Ένωσης οικοδομείται, συμπληρωματικά με το ΝΑΤΟ κι αυτοτελώς:

-Με ξεχωριστό ταμείο,  μηχανισμούς χρηματοδότησης και αξιολόγησης επιδόσεων κυβερνήσεων στο να γδέρνουν λαούς και να ενισχύουν τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, με αναβαθμισμένη διαρθρωμένη στρατιωτική σύμπραξη κρατών στο πλαίσιο της PESCO και δικό της στρατηγείο.

-Mε ευέλικτες μονάδες για άμεση στρατιωτική δράση όπου επιτάξουν τα κέρδη των ευρωπαϊκών ομίλων στον εντεινόμενο ανταγωνισμό τους, τόσο με ΗΠΑ Κίνα, Ρωσία όσο και στο εσωτερικό της ΕΕ. Στο έδαφος αυτό οι εστίες που βράζουν πολλαπλασιάζονται: Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Ουκρανία, Υεμένη και πάλι Παλαιστίνη, η προκλητικότητα της Τουρκίας είναι μόνο μερικές από αυτές.

Η ελληνική κυβέρνηση δίνοντας βάσεις, γη και ύδωρ στα ιμπεριαλιστικά σχέδια επιδιώκει αναβαθμισμένα κέρδη για τους ελληνικούς ομίλους αναβαθμίζοντας τους κινδύνους για το λαό.  

Καμία επανάπαυση μέσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, λαϊκός αγώνας - επαγρύπνηση για να μη χυθεί αίμα λαών για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα».    

12/12/2017  
 Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog