..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Απόφαση ΗΠΑ για Ιερουσαλήμ: επικίνδυνη για τους λαούς η προκλητική επιχείρηση νομιμοποίησης της ισραηλινής κατοχής


Στη συζήτηση για την απόφαση των ΗΠΑ σχετικά με την «αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, επισημαίνοντας τα παρακάτω:

«Η απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ έχει ανάψει μια ακόμα φωτιά στην εύφλεκτη Μέση Ανατολή με νεκρούς Παλαιστινίους, τραυματίες και τη μαζική καταδίκη των λαών. Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν την ισραηλινή κατοχή, το διαρκές έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού με δολοφονίες, φυλακίσεις, τείχη, εποικισμούς. Πρόκειται για εξέλιξη που συνδέεται με γενικότερους ιμπεριαλιστικούς  σχεδιασμούς  στην περιοχή για αλλαγή συνόρων με στόχο τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Οι ανταγωνισμοί αυτοί υπαγορεύουν και τις διαφοροποιήσεις Γερμανίας, Βρετανίας Γαλλίας. Μεγάλη είναι η ευθύνη της ΕΕ, κα Μογκερίνι, που αναβαθμίζει τις σχέσεις της με το Ισραήλ, ταυτίζοντας το θύτη με το θύμα και αναγορεύοντας σε τρομοκρατία τη δίκαιη πάλη του λαού της Παλαιστίνης.

Η ελληνική κυβέρνηση που εξωραΐζει ως «διαβολικά...καλή» την  επιθετική πολιτική των ΗΠΑ, αναβαθμίζει τις σχέσεις της με το Ισραήλ, μη προχωρώντας στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό στην πάλη του για άμεση αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του '67». 
    
12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog