..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Ν. Μαυραγάνης: Βολευτείτε με τα .......ψίχουλα!!!


«Καλύτερα με μειωμένους μισθούς, παρά να μην αμείβεσαι καθόλου...». 

Το παραπάνω υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Μεταφορών, Ν. Μαυραγάνης, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού. 

Η «λογική» είναι γνωστή και η κυβέρνηση έχει γίνει μανούλα στην αναπαραγωγή της: Οσο προχωρά η συντριβή των εργαζομένων για να ανακάμψουν τα καπιταλιστικά κέρδη, τόσο η κυβέρνηση τους δείχνει τα χειρότερα και τους λέει: «Βολευτείτε με τα ψίχουλα και όποιος βρει δουλειά, έστω και κακοπληρωμένη, να το βουλώσει, γιατί τουλάχιστον δεν είναι άνεργος...». 

Την ίδια στιγμή, βέβαια, η εργοδοσία απολαμβάνει όχι «μερικά παραπάνω από το τίποτα», αλλά όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο, μαζί με κάθε είδους χρηματοδοτήσεις, για να αυγαταίνουν τα κέρδη της. 

Χώρια που η κυβέρνηση, με αυτά που λέει, κάνει και «σινιάλο» πως η «κανονικότητα» την οποία υπόσχεται, σημαίνει μισθοί και δικαιώματα στον πάτο, για να έρθουν επενδύσεις. 

Η χθεσινή απεργία, λοιπόν, είναι η απάντηση και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κρατήσει στον πάτο τις απαιτήσεις των εργαζομένων. 

Η επιτυχία της έστειλε το μήνυμα ότι η ανοχή στα ψίχουλα τέλειωσε, ότι οι εργαζόμενοι οργανώνουν την πάλη τους και διαμορφώνουν όρους για την αντεπίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog