..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Με αφορμή των γραφείων της Χ.Α. στη Βέροια :Υπάρχει γόνιμο κοινωνικά και πολιτικά έδαφος;

του Αλέκου Χατζηκώστα

Το ερχόμενο Σάββατο 14/1 έχουν ανακοινώσει η «Χρυσή Αυγή» και το ΛΑΟΣ παρουσία ανώτερων στελεχών τους με διαφορά λίγων ωρών τα εγκαίνια των γραφείων τους στη Βέροια. Προφανώς και πρόκειται για μελετημένες από μέρους τους ενέργειες και σε σχέση με τον τόπο και σε σχέση με τον χρόνο…

Ορισμένες πρώτες σκέψεις

Καταρχήν «φτερά» τους δίνουν τα εκλογικά ποσοστά (ιδιαίτερα της «Χρυσής Αυγής») των τελευταίων βουλευτικών εκλογών. Προφανώς και η πρώτη θεωρεί την περιοχή ως «γόνιμη» προκειμένου να καταχτήσει με βάση αυτά στις επόμενες εκλογές την έδρα που πήγε στην Πέλλα για λίγους ψήφους, ενώ το δεύτερο κόμμα με βάση αποτελέσματα παλιότερων αναμετρήσεων μπορεί να μαζέψει τον κόσμο «δεξιότερα»της Ν.Δ…Ποντάρουν δηλαδή στην υπάρχουσα "πολιτική μαγιά" που έχουν.

Γνωρίζουν πολύ καλά και οι δύο «χώροι» ότι το κοινωνικό έδαφος που μπορεί να πατήσουν είναι η αυξανόμενη φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων της άλλοτε «Καλιφόρνιας της Ελλάδας».

Γνωρίζουν ότι , σε συνθήκες κρίσης, φτώχειας, ανεργίας και φθοράς των αστικών κυβερνητικών κομμάτων, η κυρίαρχη τάξη αξιοποιεί πολλαπλά τα ναζιστικά κόμματα, ως προχωρημένα φυλάκια εξυπηρέτησης των συμφερόντων της, ενώ δεν την αφήνουν αδιάφορη οι εξελίξεις στο «ακροδεξιό τόξο».

Γνωρίζουν και οι ίδιοι  ότι π.χ η εμφάνιση της ΧΑ και η άνοδος της επιρροής της πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες, όπου το εργατικό - λαϊκό κίνημα είναι σε ιδεολογικοπολιτική και οργανωτική υποχώρηση, δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει τα συμφέροντα των άλλων λαϊκών στρωμάτων και την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης για την ανατροπή της «Υπάρχουσας τάξης πραγμάτων» , που γεννά τις οικονομικές κρίσεις, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, το φασισμό - ναζισμό.

Αυτοί λοιπόν είναι οι κοινωνικοί-πολιτικοί παράγοντες που τους οδηγούν έγκαιρα να πάρουν όλα εκείνα τα οργανωτικά μέτρα (και εδώ εντάσσονται το άνοιγμα των γραφείων) που θα τους βοηθήσουν να κάνουν καλύτερα την «δουλειά» τους.Μια δουλειά όμως που δενέχει σχέση μετα λαϊκά συμφέροντα!

Ιδιαίτερα η δράση της ΧΑ δεν αντιμετωπίζεται μέσα από τις θεωρίες και εγκεφαλικά σχήματα για «συνταγματικά», «κοινοβουλευτικά», «δημοκρατικά» τόξα μίας δήθεν καλύτερης λειτουργίας της αστικής δημοκρατίας, που προτείνουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, άλλες πολιτικές δυνάμεις και, κυρίως, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ.Ο λαός έχει τη δύναμη να απορρίψει και να απομονώσει τις εγκληματικές, απάνθρωπες θεωρίες της ΧΑ. Έχει ιστορική μνήμη και πείρα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, την Αντιφασιστική Νίκη.Το ναζισμό μπορεί να αντιμετωπίσει η λαϊκή συμμαχία που θα έχει στόχο να βάλει τέρμα στην εξουσία των οικονομικά ισχυρών και το σύστημα που γεννά και θρέφει ναζιστικά μορφώματα.

«Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog