..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΝΤΡΟΠΗ. Κρυοπαγήματα και πνευμονία σε πρόσφυγες- μετανάστες στα Κέντρα Φιλοξενίας


Αντιμέτωποι με τα χιόνια, την βροχή αλλά και τον παγετό, παραμένουν οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, στοιβαγμένοι στα «κέντρα φιλοξενίας», τα hot spots και τους καταυλισμούς, τόσο στην ηπειρωτική όσο και την νησιωτική χώρα.

Παιδιά και μωρά, έγκυες και ηλικιωμένοι στοιβαγμένοι σε σκηνές καλυμμένες από το χιόνι και την λάσπη, ή σε παγωμένα κοντεϊνερς χωρίς θέρμανση, αλλά και τα πρώτα κρούσματα πνευμονίας και κρυοπαγημάτων στη Χίο συνθέτουν το σκηνικό.

Τη λήψη μέτρων για την προστασία των προσφύγων - μεταναστών ζητά το ΚΚΕ, που κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ενώ Κατεπείγουσα Ερώτηση κατέθεσε και η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής θα πραγματοποιήσει σήμερα Τετάρτη 11 Γενάρη στις 2 μ.μ. αντιπροσωπεία από Ομοσπονδίες και Συνδικάτα.

Διαμαρτύρονται για τα οξυμένα προβλήματα των προσφύγων στα hot spot και τους χώρους διαμονής τους. Προβλήματα τα οποία μεγαλώνουν από τη βαρυχειμωνιά.

902.gr

Τις εικόνες ανέβασε στον λογαριασμό της στο Twitter ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Collective Calling και συγκεκριμένα ο Ισπανός γραμματέας Paul Carr. «Προσευχηθείτε για τους πρόσφυγες εδώ στην Ελλάδα. Ξυπνήσαμε κάτω από ένα στρώμα χιονιού και συνεχίζει να ρίχνει», έγραψε στην πρώτη του ανάρτηση ο Carr και συνέχισε με πολλές ακόμα στις οποίες ανέβαζε εικόνες της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στον καταυλισμό.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog