..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

4.312.287 Ελληνες οφείλουν στις......... Εφορίες!!!!!!!!!!


Ξεπερνούν πλέον το 50% του ΑΕΠ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ελληνικό δημόσιο ενώ οι μισοί φορολογούμενοι χρωστούν στην εφορία, γεγονός που αποτυπώνει την υπερφορολόγηση των λαϊκών νοικοκυριών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τα χρέη των φυσικών και νομικών προσώπων προς τις ΔΟΥ έφτασαν τα 94,2 δισ. ευρώ. Μόνο το Νοέμβρη του 2016 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 890 εκατ. ευρώ. Συνολικά στο 11μηνο Γενάρη - Νοέμβρη του 2016 δημιουργήθηκαν νέες οφειλές ύψους 12,6 δισ. ευρώ.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι 4.312.287 φορολογούμενοι, δηλαδή ένας στους δύο, έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία.

Οι νέες κατασχέσεις που επιβλήθηκαν μέσα στο 11μηνο Γενάρη - Νοέμβρη 2016 ξεπέρασαν τις 131.000. Μόνο τον Νοέμβρη οι νέες κατασχέσεις έφθασαν τις 22.408. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog