..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Παρέμβαση της Χριστίνας Παναγιωτακοπούλου στην ΕΡΤ1: Η κυβέρνηση έχει και σχέδιο και πυξίδα { Video}.


H κυβέρνηση -παρά τα όσα λέει η ΝΔ- έχει σχέδιο και πυξίδα πώς θα υλοποιηθούν μέχρι κεραίας οι απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, τόνισε η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην ΕΡΤ1, το πρωί της Τετάρτης 4 Γενάρη. Όπως εξήγησε, στη δεδομένη φάση ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την εμπιστοσύνη του κεφαλαίου γιατί έχει τη δυνατότητα να εξαπατά το λαό, να βαφτίζει το κρέας ψάρι. Επίσης ανέφερε πως παρόμοιο σχέδιο με την κυβέρνηση έχει και η ΝΔ.


Η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου υπογράμμισε την ανάγκη να ανοίξει η συζήτηση για το σχέδιο που πρέπει να έχει η εργατική τάξη και ο λαός. «Είναι αυταπάτη να λες σήμερα ότι μπορείς να ζήσεις καλύτερα, εσύ και τα παιδιά σου, αν δεν συγκρουστείς με αυτό το σύστημα», είπε, ξεκαθαρίζοντας πως για να υπάρξει ανάπτυξη προς όφελος του λαού πρέπει να κοινωνικοποιηθούν τα μέσα παραγωγής.

Θέτοντας το θέμα της κάλυψης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, τόνισε: «Μεθαύριο έρχεται νέος χιονιάς, και την ίδια στιγμή που μια χούφτα θα χαίρονται γιατί θα πάνε στα χιονοδρομικά να κάνουν σκι, εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες θα κλαίνε γιατί δεν θα έχουν να ζεστάνουν τα παιδιά τους».

Με αφορμή τις διεθνείς εξελίξεις, σχολίασε την επιχειρηματολογία που έχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, ότι η χώρα μας «μπορεί να γίνει νησίδα ασφάλειας» σε μια περιοχή όπου έχουν βγει μαχαίρια. «Είναι δυνατόν να λες ότι εξασφαλίζεις την ασφάλεια του λαού, όταν η χώρα σου είναι μέλος του ΝΑΤΟ, που έχει κατσικωθεί με ευθύνη της κυβέρνησης στο Αιγαίο και δεν αναγνωρίζει το ίδιο το ΝΑΤΟ σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία;» σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Αναφερόμενη στις εστίες αντίστασης που υπάρχουν σε διάφορους κλάδους και χώρους δουλειάς, τόνισε πως πρέπει να πυκνώσουν και να έχουν σχέδιο να τα βάλουν με το ίδιο το σύστημα.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog