..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΕ - ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΕ ΜΕ ΤΑ....ΨΕΜΑΤΑ ΣΟΥ !!!


Τα 384 ευρώ της «εθνικής σύνταξης» αντιστοιχούν στο επίσημο όριο της φτώχειας! Τάδε έφη ο ανεκδιήγητος και αναίσχυντος υπουργός Εργασίας, Γεώργιος Κατρούγκαλος (Ναι! Αυτός που δηλώνει «Κομμουνιστής»…).
Δηλαδή, κατά την άποψη του (άποψη και της κυβέρνησης φυσικά) ένας συνταξιούχος με 384 ευρώ το μήνα, δεν θεωρείται φτωχός. 

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι, κατά τον Κατρούγκαλο, αυτός ο συνταξιούχος είναι μάλλον προνομιούχος, μιας και διαθέτει εισόδημα που τον σώζει από την έσχατη ένδεια… Αυτή είναι «αριστερή» πολιτική! 
Θα κάνουμε λοιπόν μια πρόταση: Να πάρει ο Κατρούγκαλος, 384 ευρώ το μήνα, για ένα εξάμηνο, και να ζήσει μόνο με αυτά.
Και μετά να πει στους συνταξιούχους πως τα κατάφερε, για να τα καταφέρουν κι αυτοί.

πηγη: Patrinaki

Παρέμβαση της Λιάνας Κανέλλη στον ΣΚΑΪ : «Ο ΕΝΦΙΑ δεν πρέπει να υπάρχει» (VIDEO)


«Ο ΕΝΦΙΑ δεν πρέπει να υπάρχει», τόνισε στο «ΣΚΑΪ» η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδη.


Σημείωσε ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει σειρά προτάσεων νόμου στη Βουλή για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών για την κατάργηση των χαρατσιών και την αύξηση του αφορολόγητου.

Σχολιάζοντας τη συνάντηση Μέρκελ, Ολάντ, Ρέντσι ανέφερε για την ΕΕ «πως όλο αυτό το πράγμα έχει αποτύχει ως πολιτικής γενική», ενώ για τις τηλεοπτικές άδειες ανέφερε πως η κυβέρνηση επιδιώκει και τη δημιουργία φιλικού προς αυτή τηλεοπτικού περιβάλλοντος.

Με αφορμή τα ολυμπιακά μετάλλια Ελλήνων αθλητών σημείωσε ότι στην Αττική δεν υπάρχει δημόσιος χώρος για να παίξει κανείς ποδόσφαιρο πλην δυο γηπέδων.

902.gr

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Οι σύμμαχοι της κυβέρνησης στα εργασιακά!!!!


«Εγγυήσεις» προς τους εργαζόμενους μοιράζει απλόχερα ο Γ. Κατρούγκαλος, ενόψει της διαπραγμάτευσης για τα Εργασιακά, ότι η κυβέρνηση διαθέτει «κόκκινες γραμμές» και ότι έχει συγκροτήσει συμμαχίες μέσα κι έξω από τη χώρα, προκειμένου να διεξαγάγει με αξιώσεις τη διαπραγμάτευση.

Ποιοι είναι οι σύμμαχοί της; 

Οι ηγέτες των άλλων κρατών - μελών της ΕΕ, που στις χώρες τους τσακίζουν κι αυτοί τα εναπομείναντα εργασιακά και άλλα δικαιώματα. Για παράδειγμα, «σύμμαχος» της κυβέρνησης είναι ο Πρόεδρος της Γαλλίας, που στη χώρα του πέρασε έναν από τους πιο άγριους αντεργατικούς νόμους («Ελ Κομρί»), επικαλούμενος μάλιστα κι αυτός τις «βέλτιστες πρακτικές» της ΕΕ.

Σύμμαχός της είναι και η κυβέρνηση της Γερμανίας, η οποία πρωταγωνιστεί στην ευελιξία της αγοράς εργασίας, προκειμένου να αυξήσει την απασχόληση σε «ιστορικά» (όπως πανηγύριζε προχτές) επίπεδα, καθώς δεν έχει εξαντληθεί ακόμα η αντεργατική δυναμική των νόμων Χαρτζ, από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, όπως συμπληρώθηκαν στη συνέχεια.

Σύμμαχος της κυβέρνησης είναι, επίσης, ο Μ. Ρέντσι, πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο οποίος, παρά τις γενικευμένες αντιδράσεις, πέρασε μέσα στον τελευταίο χρόνο το νόμο «Jobs Act», με τον οποίο - ανάμεσα σε άλλα - εισάγονται «πολύμορφες συμβάσεις» (ατομικές κ.λπ.) και καθιερώνεται νομικά η πρόσκαιρη εργασία.

Σύμμαχος της κυβέρνησης είναι και η Ισπανία, όπου μετά την καθιέρωση του «Decretazo» το 2012, οι αποζημιώσεις των Ισπανών εργαζομένων κατρακύλησαν και έγιναν έτσι ακόμα φτηνότεροι για τους εργοδότες τους.

Σημειώνουμε ότι όλοι αυτοί οι «ηγέτες του Νότου» θα συμμετάσχουν και στη Σύνοδο που οργανώνει η ελληνική κυβέρνηση, στην Αθήνα, στις 9 Σεπτέμβρη. Μπορεί οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ να διατηρούνται και να οξύνονται ανάμεσα στα κράτη - μέλη, αλλά όλοι μαζί, ενωμένοι, επιτίθενται στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.

Ποιους άλλους έχει για σύμμαχους η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση για τα Εργασιακά; Τους βιομήχανους και τους εργατοπατέρες, με τους οποίους υπέγραψε και «κοινή δήλωση» με γενικόλογες διακηρύξεις. Μόνο που, αμέσως μετά, ο ΣΕΒ δημοσιοποίησε το υπόμνημά του προς την «Επιτροπή των σοφών», για να διαπιστώσουν όλοι ότι και τις ομαδικές απολύσεις θέλει, και τις επιχειρησιακές συμβάσεις προκρίνει έναντι όλων των άλλων, και το «λοκ άουτ» καλοβλέπει, και την παραπέρα συμπίεση του μέσου μισθού επιδιώκει.

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Αλέξης Τσίπρας: Οχι στις εκλογές γιατί η χώρα μπαίνει σε...... ράγες!!!!!

                                                Σκυθρωπά και σκοτεινά βλέμματα

Στην ημερήσια διάταξη είναι η εκλογολογία καθώς συντηρούνται τα σενάρια για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, αν και σχεδόν καθημερινά κυβερνητικά στελέχη διαψεύδουν τα σενάρια.

Το ενδεχόμενο μιας πρόωρης προσφυγής κατέγραψε και το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» γράφοντας πως «σύμφωνα με τη φημολογία που καλλιεργείται, δεδομένης της δύσκολης κατάστασης, ο Τσίπρας θα μπορούσε να καταφύγει το φθινόπωρο σε μια δοκιμασμένη συνταγή: πρόωρες εκλογές. Η κυβέρνηση διατείνεται βέβαια ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά, το φθινόπωρο του 2019».

Τα σενάρια διέψευσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Αρτα λέγοντας «τ' ακούω και τα διαβάζω κι εγώ αυτά τα σενάρια. Τώρα που η χώρα μπαίνει σε ράγες, η οικονομία σιγά-σιγά ανακάμπτει, η ανεργία αποκλιμακώνεται, όποιος τώρα σκέπτεται εκλογές, δεν μπορεί παρά να είναι ανόητος. Όποιος δε τις ζητάει, δυο φορές ανόητος».

Επιπλέον η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και σήμερα διάψευσε, ως είθισται, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λέγοντας πως οι εκλογές θα γίνουν με τη λήξη της τετραετίας. Δήλωσε στο Real.gr ότι «εμείς συνεχίζουμε το έργο μας απρόσκοπτα και την υλοποίηση του προγράμματος για το οποίο μας ψήφισαν οι Έλληνες πολίτες, έως το 2019». Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας πως «η εκλογολογία που συντηρείται από τη Νέα Δημοκρατία και μερίδα των ΜΜΕ έχει καταντήσει γραφική» και πρόσθεσε «όταν στελεχώνονται νοσοκομεία, βλέπουν εκλογές. Όταν παίρνονται νέες πρωτοβουλίες στην κοινωνική πολιτική, ξαναβλέπουν εκλογές. Ακόμη κι όταν γίνεται υπουργικό συμβούλιο (πράγμα άγνωστο για την πρώην κυβέρνηση της ΝΔ) το θεωρούν προμήνυμα εκλογών».

Σε δήλωση του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε πως «δημοσίευμα ξένου περιοδικού που κάνει αναφορά σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές, ήταν αρκετό να προκαλέσει κυβερνητικό πανικό και ταυτόχρονα να αναδείξει το πολιτικό θράσος της Κυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι «κανένας εντυπωσιασμός δεν μπορεί να αποτρέψει τη ραγδαία κατάρρευση της απήχησής της στην κοινωνία». 

Σε σχόλιο για την αντιπαράθεση σχετικά με τις εκλογές το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η αντιπαράθεση για τις εκλογές, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συντηρείται από κυβέρνηση, ΝΔ και άλλα κόμματα, έχει στόχο να κρύψει την κοινή υπογραφή τους στην αντιλαϊκή πολιτική και κυρίως ότι απέναντι σ’ αυτή την πολιτική, που θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα, η μόνη ελπίδα για το λαό είναι ένα μαζικό, οργανωμένο κίνημα ρήξης και ανατροπής, χειραφετημένο απ’ τις λογικές του “μικρότερου κακού” και της επιλογής “διαχειριστή” της σημερινής βαρβαρότητας. Μόνο έτσι μπορεί ν’ αλλάξει πραγματικά ο σημερινός αρνητικός για το λαό συσχετισμός δύναμης, να μπουν εμπόδια στα βάρβαρα μέτρα, ν’ ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές». 

902.gr

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Ερχονται τα χαράτσια του αριστερού.....ΕΝΦΙΑ!!!!!


Στις 18 Αυγούστου θα ξεκινήσει σταδιακά η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet, ενώ το φετινό χαράτσι θα καταβληθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις, η πρώτη από τις οποίες στα τέλη του Σεπτέμβρη και η τελευταία στα τέλη Γενάρη 2017.

Με βάση τις διατάξεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα, σημαντικό τμήμα των λαϊκών νοικοκυριών θα καταβάλει διογκωμένους φόρους σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Ειδικότερα:

-- Αυξάνεται ο φόρος για τα οικόπεδα με την επιβολή νέων, αυξημένων έως και 25%, συντελεστών υπολογισμού του φόρου.

-- Μειώθηκε στις 200.000 ευρώ από 300.000 ευρώ το αφορολόγητο όριο για την επιβολή του συμπληρωματικού φόρου στα ακίνητα και επιβάλλονται νέοι αυξημένοι συντελεστές.

Παράλληλα, από το 2017, αναμένεται να επανέλθουν και τα άλλα μέτρα για τον ΕΝΦΙΑ που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να τα «αποσύρει» στη συνέχεια. Σε αυτό το πλαίσιο, από το 2017, χάνουν την έκπτωση κατά 50% στον ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν εισοδήματα από τόκους 300 ευρώ, αλλά και κάποια περιουσιακά στοιχεία. Εκπτωση στον ΕΝΦΙΑ έχουν νοικοκυριά με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ και περιουσιακά στοιχεία μέχρι 80.000 ευρώ.

Παναγιώτης Κουρουπλής: Η κυβέρνηση προστατεύει τις συντάξεις. Στους συνταξιούχους πέστα ρε. Στους συνταξιούχους ρε!!!!!


Οταν η πραγματικότητα δεν μας συμφέρει, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Κάπως έτσι φαίνεται να σκέφτηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής, και είπε όσα είπε τις προάλλες στον ΣΚΑΪ. 

Αρνήθηκε μετά βδελυγμίας ότι η κυβέρνηση έχει αθετήσει το λόγο της σε ό,τι αφορά την προστασία των συντάξεων και αναφώνησε πως «αυτή η κυβέρνηση έχει στο DNA της την κοινωνική ευαισθησία»(!), όταν καθημερινά το υπουργείο Εργασίας βγάζει και από μια εγκύκλιο εφαρμογής του αντιασφαλιστικού τους νόμου, που μειώνει τις συντάξεις σε διάφορες κατηγορίες συνταξιούχων, λες και τους τις έχουν χαρίσει, δεν έχουν πληρώσει με το μόχθο μιας ζωής για να ζουν αξιοπρεπώς ως απόμαχοι της δουλειάς.

Βεβαίως, δεν είναι ο μόνος σ' αυτήν την κυβέρνηση που έκανε το ψέμα, την κακοποίηση της πραγματικότητας κ.λπ., καθημερινή λατρεμένη συνήθεια. Λίγο - πολύ, σύσσωμο το κυβερνητικό στελεχικό δυναμικό με κάτι τέτοιες φανφάρες προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. 

Μόνο που το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η ασχήμια της πραγματικότητας που διαμορφώνει η πολιτική τους είναι πανταχού παρούσα στην καθημερινότητα κάθε ανθρώπου του μόχθου, όσο κι αν προσπαθούν από τηλεοράσεως να πείσουν για το αντίθετο τα κυβερνητικά στελέχη. Εν ολίγοις, οι συνταξιούχοι ξέρουν καλά τι γίνεται με τις συντάξεις, οι εργαζόμενοι με τους μισθούς τους, ο λαός συνολικά με τη ζωή του. Εκεί μετριέται η κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης και βρίσκεται παραπάνω από λειψή.

Με τα καμώματά τους, πάντως, καταφέρνουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά της λαϊκής δυσαρέσκειας που σιγοκαίει.

Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Παιδί μου φύγε όσο είναι καιρός…Αυτό που έρχεται δε θα το αντέξεις…


Γράφει η Ιόλη Πιερίδη

-Παιδί μου φύγε όσο είναι καιρός…Αυτό που έρχεται δεν θα το αντέξεις…

Η φωνή στην άλλη άκρη του ακουστικού ακούγονταν ιδιαίτερα προστατευτική για τον Αλέξη Τσίπρα. Η συμβολή θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν από καρδιάς.

Ο συνομιλητής του πρωθυπουργού επέλεξε να απομακρύνει την οικογένειά του από την Ελλάδα παρότι διατηρεί πολύ καλή προσωπική σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Κι αυτό που έρχεται δεν θα 'xει προηγούμενο στην νεότερη ευρωπαϊκή ιστορία. Η Ελλάδα θα είναι το επίκεντρο ενός σύγχρονου οικονομικού ολοκαυτώματος. Αυτό έρχεται-τίποτε λιγότερο.
Θα είναι τέτοιο το πλιάτσικο στην φτωχοποιημένη Ελλάδα που όμοιό του δεν θα έχει υπάρξει. Αφού να σκεφθείς ακόμη και η Χίλαρυ βιάζεται να εκλεγεί πλανητάρχης για να ρεφάρει ο γαμπρός της τα λεφτά που έχασε στην Ελλάδα.

Στη λεωφόρο Συγγρού έχει εγκατασταθεί ήδη πολυεθνική εισπρακτική εταιρεία η οποία χρησιμοποιεί τους χάρτες και το street view της Google και δημιουργεί αρχείο με ακίνητα φιλέτα οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το δάνειό τους.

Είναι μία από τις πολλές που κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά. Εντοπίζουν τα ακίνητα φιλέτα που θα αρπάξουν πρώτα.

Οι γνωρίζοντες υποστηρίζουν κάτι τρομακτικό: Θα κατασχεθούν ακόμη και πλοία του πολεμικού μας στόλου από τους δανειστές!

Την ίδια στιγμή εντός της χώρας τράπεζες και εφορίες θα κατάσχουν ότι βρούν στο διάβα τους από τα ελληνικά νοικοκυριά με τα 220 δις ευρώ κόκκινα δάνεια. Πάνω από 1,3 δις ευρώ αυξάνεται το χρέος των Ελλήνων στην Εφορία κάθε μήνα. 
Στο τέλος του 2017 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων προς το ελληνικό δημόσιο θα ξεπερνούν τα 100 δις ευρώ. Στο μεταξύ το διεφθαρμένο και φαύλο κράτος δεν θα βρίσκει σάλιο στους λογαριασμούς για να κατασχέσει.

Στις τράπεζες οι φάκελοι των κόκκινων και επισφαλών δανείων είναι περισσότεροι από 3 εκατομμύρια σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Δάνεια ύψους 110 δις ευρώ είναι κόκκινα και πάνω από 482.000 στεγαστικά δάνεια πάνε για πλειστηριασμούς!

Ποιος Τσίπρας μπορεί να αντέξει 500.000 σπίτια να βγαίνουν σε πλειστηριασμούς;

Λάβετε υπόψη σας ότι η ανοχή της κυβέρνησης Τσίπρα στον αφελληνισμό των τραπεζών θα έχει τεράστιο κόστος για τα ελληνικά νοικοκυριά. Ακόμη και καλοπροαίρετοι να είναι όσοι ξένοι αναλάβουν τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, ώσπου να μάθουν την ελληνική πραγματικότητα δεν θα έχει μείνει ούτε η παράγκα του Θωμά σε ελληνική οικογένεια με κόκκινο δάνειο. Τα ξένα funds δεν θα ρωτήσουν ούτε καν τις τράπεζες.

Μπορεί να το αντέξει αυτό το δράμα ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος ή ο Βασίλης Λεβέντης.

Οργή, δάκρυα, πόνος, αίμα. Φυσικά στους πρώτους 6 μήνες θα έχει σαρωθεί και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την λαίλαπα που θα κατακαίει τις περιουσίες των ανθρώπων.

Ο Τσίπρας εάν επιλέξει να παραμείνει γατζωμένος στην εξουσία θα έχει ένα πολιτικό τέλος που ακόμη και στους πιο μαύρους εφιάλτες του δεν μπορεί να φανταστεί…

kourdistoportocali.com

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Ολγα Γεροβασίλη: Ξαναχτίζουμε την Ελλάδα μέσω του γεφυριού της Πλάκας. Πλάκα έχει η κοπέλα.


Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, εκπροσώπησε την κυβέρνηση, χτες, στις εκδηλώσεις για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας. 

Στο χαιρετισμό της χαρακτήρισε το γεφύρι ...«σύμβολο ενότητας και ομοψυχίας», και σημείωσε: 
«Για εμάς η αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας συμβολίζει ταυτόχρονα την αναγέννηση της Ηπείρου, την παραγωγική ανασυγκρότησή της και την κοινωνική ευημερία της. Ετσι ξαναχτίζουμε την Ελλάδα του μέλλοντος. Με σύγχρονα οράματα, πάνω σε παραδοσιακές αξίες»...
Αυτά είπε απ' της Πλάκας το γιοφύρι και όχι, δεν έκανε πλάκα η κα Γεροβασίλη.

Βεβαίως, ετούτη η κυβέρνηση, στο δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες, έχει αποδείξει ότι η «κοινωνική ευημερία» είναι κάτι σαν το «ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν», μιας και ο λόγος για γεφύρια.

Ολημερίς ανέξοδες υποσχέσεις και αυταπάτες στο λαό που το βράδυ γκρεμίζονται μπροστά στην αμείλικτη πραγματικότητα που διαμορφώνει στη ζωή του η κυβερνητική πολιτική για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. 

Είναι λογικό με μια τέτοια πολιτική και για έναν τέτοιο, φύσει και θέσει αντιλαϊκό στόχο, να αποζητούν ενότητα και εθνική ομοψυχία... Η εξαπάτηση του λαού ότι στο δρόμο της σφαγής των δικαιωμάτων του υπάρχει ελπίδα και προοπτική για τα συμφέροντά του, είναι για την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή ίσως ο σημαντικότερος στόχος.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Ο Γιάννης Δραγασάκης με τα ψέμματα του, χτίζει ανώγια και κατώγια!!!!!


«Ανάγκα και θεοί πείθονται», αλλά ο Γ. Δραγασάκης υπερέβη τα εσκαμμένα. 
Είναι αναντίρρητα μεγάλη η ανάγκη της κυβέρνησης να πείσει το λαό ότι, κόντρα στην πραγματικότητα που βιώνει, υπάρχει και μια άλλη ελπιδοφόρα και φιλολαϊκή προοπτική, αλλά απ' το σημείο αυτό έως το να παρουσιάζουν το μαύρο για άσπρο υπάρχει χάσμα απροσμέτρητο. 

Στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ισχυρίζεται ότι η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας θα ωφελήσει το λαό, που στο μεταξύ σφαγιάζεται για την επίτευξή της, λέγοντας ότι «σε όλον τον κόσμο οι οικονομίες που ανακάμπτουν είναι αυτές που δημιουργούν απασχόληση, αυξάνουν τις επενδύσεις και βελτιώνουν το διαθέσιμο εισόδημα». 

Προσπαθώντας, μάλιστα, να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό του επικαλείται «τα ειδικά προγράμματα εγγυημένης, μισθωτής εργασίας 6 - 12 μηνών, στα οποία προβλέπονται 90.000 θέσεις και τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, στα οποία αντιστοιχούν 42.000 θέσεις, συνολικά δηλαδή 132.000 θέσεις για το 2016». 

Τα προγράμματα, δηλαδή, ανακύκλωσης ανέργων. Βεβαίως, οι άνεργοι είναι 1,5 εκατομμύριο. Αρα, σταγόνα στον ωκεανό οι κυβερνητικές λύσεις στην ανεργία.

Ισχυρίζεται ακόμα ότι «σήμερα συντελείται αθόρυβα ένας βαθύς μετασχηματισμός. 

Τα αιτήματα ατόμων ή ομάδων δεν αγνοούνται, αλλά αξιοποιούνται ως ερεθίσματα ή ως αφορμές για να θεσμοθετηθούν καθολικές λύσεις». 

Σε τι συνίσταται αυτός ο μετασχηματισμός; Απαντά ο Γ. Δραγασάκης: 

«Η πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στο δημόσιο σύστημα Υγείας, η ανάπτυξη του δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη γειτονιά, η ελεύθερη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς από τους άνεργους, το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, η απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών».

Εν ολίγοις, πίσω απ' τα μεγάλα λόγια με τα οποία η κυβέρνηση χτίζει ανώγια και κατώγια, κρύβεται πάντα η διαχείριση της ακραίας φτώχειας. Τίποτα περισσότερο απ' αυτό.

άρθρο από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ 09082016

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

“Οι φόροι, τα χρέη κι η δημόσια περιουσία, σε σχέσεις απλής αριθμητικής”

Δια χειρός Αλιθέρση


Όταν  παρουσιάζεις στην πολιτική  ένα γεγονός  ως έχει, αρκούν λόγια απλά.  Αντίθετα, όταν θέλεις να κάνεις το άσπρο μαύρο, σίγουρα τότε απαιτούνται  λεκτικές κωλοτούμπες και μάλιστα με μπόλικη δόση αλχημείας. 

Ας αφήσουμε το δεύτερο για τους κυβερνώντες και τους κυβερνητικούς υποστηριχτές, που έχουν ιδιαίτερη κλίση σ΄ αυτά  – χωρίς  αυτό βέβαια να γίνεται με το αζημίωτο-   και ας αντιμετωπίσουμε  με την απλή αριθμητική κάποια στοιχεία οικονομίας και πολιτικής, που εκ των πραγμάτων βρίσκονται στο προσκήνιο.

Πρόσφατα,  μια ακόμη… επιτυχία χρεώθηκε στο ενεργητικό του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και της κυβέρνησης, η πώληση της ΤΡΕΝΟΣΕ αντί 50 εκ. ευρώ.  Δηλαδή, όσα περίπου χρειάζονται για τη μεταγραφή ενός καλού ποδοσφαιριστή!

Για τη διευκόλυνση των συλλογισμών μας αλλά και για την κατανόηση εν γένει των οικονομικών μεγεθών, των εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων ευρώ,   με τα οποία καθημερινά μας βομβαρδίζουν, ας φτιάξουμε ένα δικό μας νόμισμα, το 1 «ΤΡΕΝΟΣΕ».  

Με τη  βοήθεια σχέσεων  απλής αριθμητικής στη συνέχεια, ας σχηματίσουμε μια εικόνα της έκτασης της σημερινής πραγματικότητας, έχοντας κατά νου ότι το 1 «ΤΡΕΝΟΣΕ» ισοδυναμεί με 50 εκ. ευρώ.

Θα μας ήταν πολύ χρήσιμο αν γνωρίζαμε λεπτομέρειες για το τι ακριβώς περιελάμβανε το «πακέτο» ΤΡΕΝΟΣΕ που αγόρασαν οι Ιταλοί, αλλά τέτοια στοιχεία, όσο τουλάχιστον γνωρίζει ο γράφων, δεν δόθηκαν. Ούτε φυσικά η αντιπολίτευση-συμπολίτευση έκρινε σκόπιμο να ζητήσει!

Παρόλα αυτά, έχοντας εμείς τη δική μας εικόνα για την ΤΡΕΝΟΣΕ, συνεχίζουμε τους συλλογισμούς μας. Έτσι,  αντί να χρησιμοποιούμε στο εξής  το απρόσωπο 1 δις ευρώ, με τη βοήθεια της απλής αριθμητικής  θα λέμε 20 «ΤΡΕΝΟΣΕ»!

Ας  ξεκινήσουμε από το «χρέος» προς τους δανειστές, που ανέρχεται περίπου στα 320 δις ευρώ, δίνοντάς του εικόνα. Αν το μετατρέψουμε στο δικό μας νόμισμα,  προκύπτει ότι το «χρέος» μας ανέρχεται σε 6400 ΤΡΕΝΟΣΕ!

Αλλά ας πάμε και στο «χρέος» των πολιτών προς το δημόσιο. Ίσως τα 84 δις ευρώ, σ’ όσους δεν έχουμε σχέση με τα οικονομικά μεγέθη, να μη μας λένε και κάτι το ιδιαίτερο. Όμως, αν πούμε ότι οι πολίτες για να ξεχρεωθούν από το Δημόσιο θα έπρεπε να είχαν πουλήσει 1680 ΤΡΕΝΟΣΕ, αυτό λέει  κάτι περισσότερο!

Κι ας συνεχίσουμε,  προς εμπέδωση του μεγέθους  αυτών των ποσών. Η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ», η οποία είναι και αυτή προς πώληση, κόστισε στον ελληνικό λαό περίπου 6,7 δις ευρώ ή 134 ΤΡΕΝΟΣΕ!  Αν τώρα διαιρέσουμε τα 670 χιλ. της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ» με την αξίας της σε ΤΡΕΝΟΣΕ προκύπτει 5 χιλ/ΤΡΕΝΟΣΕ. Δηλαδή, ολόκληρη η ΤΡΕΝΟΣΕ πουλήθηκε στην ιταλική εταιρία όσο κατά μέσο όρο το κόστος κατασκευής 5 χιλ. της ΕΓΝΑΤΙΑΣ! (‘Ευτυχώς’, αν ζουν θα είναι ελάχιστοι αυτοί που έγραψαν το Αλβανικό Έπος, νικώντας κατά κράτος τους Ιταλούς εισβολείς. Αυτοί όμως που ζουν θα αναρωτιούνται: «ποιος ο λόγος αυτής της θυσίας;» 

Ας αφήσουμε  κατά μέρος τη συναισθηματική φόρτιση κι ας πάμε στα   3 δις ευρώ, όσος περίπου είναι ο φετινός ΕΝΦΙΑ.  Αν αποτιμήσουμε αυτό το ψυχρό νούμερο με τη νέα νομισματική μας μονάδα, εύκολα προκύπτει ότι ισοδυναμεί με  60 ΤΡΕΝΟΣΕ. Αυτό το ποσό «χρωστούν» για φέτος οι Έλληνες,  εξαιτίας μόνο του ΕΝΦΙΑ στο δημόσιο, 60 ΤΡΕΝΟΣΕ!

Πάμε τώρα και στα 6000 χιλιάδες στρέμματα του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, κατά  κοινή ομολογία είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια της Αττικής αλλά και της Ελλάδας. Ως γνωστόν πουλήθηκε από την σημερινή κυβέρνηση αντί 300 εκ. ευρώ περίπου ή 6 ΤΡΕΝΟΣΕ!

Έτσι θα μπορούσαμε λοιπόν να συνεχίσουμε την αποτίμηση για αυτά που πουλήθηκαν και για όσα από τη δημόσια περιουσία έχουν πάρει αυτό το δρόμο σχηματίζοντας, και συσχετίζοντας μεγέθη τέτοια, που θα μπορούσαν καλύτερα να αναπαραστήσουν την έκταση αυτού του εγκλήματος, επιχείρηση…  «σωτηρία», που συντελείται σήμερα  από τις κατ’ όνομα ελληνικές κυβερνήσεις σε βάρος της πατρίδας και του ελληνικού λαού.

Κι όμως αυτοί εξακολουθούν να επιμένουν ότι θυσιάζονται για τη…  σωτηρία μας! Μόνο που αυτήν τη «σωτηρία» την μετρούν με δεκάρες! Αλλά και πάλι, όπως έχει αποδειχτεί γι αυτήν  δε δίνουν ούτε δεκάρα τσακιστή!  

Και πάντα  βεβαίως εις δόξαν των υψηλών τους προστατών!

 ΥΓ. Σε καμιά περίπτωση να μη θεωρηθεί ότι ο Αλιθέρσης θέλει να επιβάλει τη δική του νομισματική μονάδα, το 1 «ΤΡΕΝΟΣΕ»! Μπορείτε άνετα  να χρησιμοποιείτε τη δική σας, όπως το κόστος του  1 χιλ. «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ», που ισοδυναμεί με 10 εκ. ευρώ ή το πολλαπλάσιό της,  τα 100 χιλ. «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ», που ισοδυναμεί με 1 δις ευρώ. Επίσης μια άλλη βολική μονάδα είναι το 1 «ΕΛΛΗΝΙΚΟ», όπου 3 «ΕΛΛΗΝΙΚΑ» ισοδυναμούν με  1 δις κτλ.

Επίσης, ο γράφων δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι εφόσον κοπούν στο νομισματοκοπείο τα αντίστοιχα νομίσματα που προτείνει για τη διευκόλυνση των συναλλαγών, δεν επιθυμεί αμοιβή γι αυτές του τις ιδέες. Το ποσό που θα δικαιούται ζητά να κατατεθεί εξολοκλήρου στο ταμείο για τη… σωτηρία της Πατρίδας.

Τέλος,  το όλον  θέμα θα προσφέρονταν κάλλιστα για να φτιάξει κανείς ασκήσεις απλής αριθμητικής για το Δημοτικό, αλλά οι μαθητές του σήμερα πλέον –εις δόξαν της γνώσης- διδάσκονται… ανώτερα μαθηματικά!

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Μέγας """Σωτήρ"""!!!!!


Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της ΝΔ, στο αμέσως επόμενο διάστημα ο πρόεδρος του κόμματος, Κυρ. Μητσοτάκης, θέλει να πυκνώσει τις επαφές του με τον κόσμο, για να «επικοινωνήσει» το δικό του μείγμα δημοσιονομικής διαχείρισης.

 Θεωρεί, δε, ότι έχει πλεονέκτημα απέναντι στον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος - κατά την αξιωματική αντιπολίτευση - δεν μπορεί πια να κυκλοφορήσει στο δρόμο, λόγω των μέτρων που πήρε και σε ευθεία αντίθεση με όσα έταζε προεκλογικά. 

Βέβαια, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι το ίδιο συνέβαινε παλιότερα και με τα στελέχη της κυβέρνησης ΝΔ. Και πώς αλλιώς, εφόσον τα μέτρα που προκρίνουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, κινούνται στρατηγικά στην ίδια κατεύθυνση: 
Αυτή της εξυπηρέτησης των στόχων του κεφαλαίου, την αναθέρμανση της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, που νομοτελειακά ό,τι κι αν λένε, όπως κι αν το σερβίρουν οι αστοί, προϋποθέτουν παραπέρα τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Αλέξης Τσίπρας: Μεταβίβασε το σπίτι σου στην ......τράπεζα!!!!!!!!!


Στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» δημοσιεύθηκε χτες ο νέος «Κώδικας Δεοντολογίας» των τραπεζών, σχετικά με τους γενικούς κανόνες που θα διέπουν τους τρόπους διαχείρισης των «κόκκινων» τραπεζικών δανείων.

Στην πραγματικότητα, συμπληρώνεται το νομοθετικό οπλοστάσιο, με κατεύθυνση την άρση της όποιας παρεχόμενης προστασίας ακόμη και για την πρώτη κατοικία, ενώ ταυτόχρονα κλιμακώνονται οι εκβιασμοί απέναντι σε ανήμπορα λαϊκά νοικοκυριά, τα οποία επιχειρούν να στριμώξουν σε νέες συνεννοήσεις με τις τράπεζες, ακόμη και με την παραχώρηση του ακινήτου και με τη διαμονή σε αυτό με την πληρωμή ενοικίου.

Στις τραπεζικές «λύσεις διευθέτησης», για τα λαϊκά νοικοκυριά, συγκαταλέγονται και τα παρακάτω:

1. «Εθελοντική παράδοση» του ακινήτου. Με αυτό το πλαίσιο, ο δανειολήπτης, που αδυνατεί να εξυπηρετήσει το χρέος μεταβιβάζει την κυριότητα του ακινήτου στην τράπεζα και στη συνέχεια σε συμφωνία με την τράπεζα «διατυπώνεται σαφώς ο τρόπος διευθέτησης» για τυχόν υπολειπόμενα ποσά.

Πώληση και ενοικίαση του ακινήτου. Με αυτό το πλαίσιο, ο δανειολήπτης μεταβιβάζει την κυριότητα του ακινήτου στην τράπεζα και στη συνέχεια μπορεί να έχει το δικαίωμα της διαμονής στην κατοικία του έναντι ενοικίου, «για μια ελάχιστη περίοδο». Με το συγκεκριμένο μέτρο στηρίζονται οι ισολογισμοί των τραπεζών, στις οποίες θα ανήκει η ακίνητη ιδιοκτησία των πελατών τους.

3. «Εθελοντική εκποίηση ακινήτου». Με αυτό, ο δανειολήπτης προχωρά «οικειοθελώς» στην πώληση του ακινήτου σε τρίτους, μετά από σύμφωνη γνώμη της τράπεζας. Σε περίπτωση που το τίμημα πώλησης είναι χαμηλότερο από την οφειλή, η τράπεζα προχωρά σε «διαγραφή» του υπολειπόμενου ποσού.
Υπό προϋποθέσεις, προβλέπονται ρυθμίσεις όπως αυτές που ήδη εφαρμόζουν οι τράπεζες (χρονική μετακύλιση, μείωση επιτοκίων κ.ά.).

4. «Λειτουργική αναδιάρθρωση επιχείρησης». Μπορεί να περιλαμβάνει ενέργειες όπως η αλλαγή της διοίκησης, η πώληση περιουσιακών στοιχείων, ο περιορισμός του κόστους κ.ά.

5. Συμφωνία ανταλλαγής χρέους με μετοχικό κεφάλαιο.

Σε κάθε περίπτωση, το κύριο ζήτημα σε αυτήν τη φάση είναι αυτό της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων, με αιχμή τα μεγάλα επιχειρηματικά, γεγονός που φαίνεται να συνδέεται με την υπό διαμόρφωση δευτερογενή αγορά τραπεζικών δανείων. Αυτή, με τη σειρά της, έρχεται να «κουμπώσει» με τις γενικότερες αναδιαρθρώσεις σε κλάδους της οικονομίας και της παραγωγής, με τις νέες επιχειρηματικές συμφωνίες, που στοχεύουν στη μεγαλύτερη συγκέντρωση της επιχειρηματικής πίτας και των κερδών.


Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Πως τον θέλετε τον κομμουνιστή σας;


Ανάμεσα στις απόψεις που με τόση κουτοπονηριά διαδίδουν οι διάφοροι καλοθελητές επαναστάτες του καναπέ, ανιστόρητοι και αγράμματοι καθώς είναι, η πιο αηδιαστική είναι εκείνη για το πως πρέπει να είναι ο κομμουνιστής:

1.Ο κομμουνιστής πρέπει να είναι ρακένδυτος γιατί είναι ένα είδος ερημίτη, 
2.Να ζει σε παγκάκια ή σε υπόγεια 
3.Ο κομμουνιστής πρέπει να τρώει φακές γιατί τα κοψίδια είναι για τους πλούσιους, το ιδανικό θα ήταν να τρώει ακρίδες χωρίς μέλι(βλ1) 
4.Ο κομμουνιστής πρέπει να πηγαίνει με τα πόδια στη δουλειά, για να δίνει το καλό παράδειγμα, 
5.Ο κομμουνιστής πρέπει να τους σώσει ενώ αυτοί θα κάνουν διακοπές, 
6.Ο κομμουνιστής πρέπει να περάσει από το σπίτι τους να τους πάρει από το χεράκι, 
7.Ο κομμουνιστής πρέπει να τους λέει αυτά που θέλουν να ακούσουν με τρόπο που να καταλαβαίνουν και τα νήπια, 
8.Ο κομμουνιστής πρέπει να είναι ο κομπάρσος σε μιούζικαλ του Δαλιανίδη, 
9.…Βάζει ο καθείς ότι νομίζει…
___________
Ο κομμουνιστής είναι αυτός που μέσω της οργανωμένης πάλης, στην κοινωνία και τον εργασιακό του χώρο παλεύει να καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. 

Παλεύει για να έχουν όλοι όσοι συνεισφέρουν με τη δουλειά τους στην παραγωγή αγαθών, στη διανομή τους, στην υγεία, στην παιδεία, παντού, να έχουν στέγη που να καλύπτει με άνεση, να έχουν να ντυθούν ζεστά, να διατρέφονται σωστά με ότι επιθυμούν, να έχουν άνετα και γρήγορα μέσα μαζικής μεταφοράς για να μην χρειάζεται να καλύπτουν την ανάγκη τους για μετακίνηση με το ΙΧ. 

Να μπορούν όλοι να χαίρονται τις ομορφιές της πατρίδας μας έχοντας εξασφαλισμένο το δικαίωμα των διακοπών 

Το καλό παράδειγμα ο κομμουνιστής το δίνει με τις εκατοντάδες εκδικητικές απολύσεις και διώξεις που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια. 

Το καλό παράδειγμα ο κομμουνιστής το δίνει με την δράση του, όταν βάζοντας στην άκρη την προσωπικότητα του και μπροστά το δίκιο της τάξης για να σου δώσει την ανακοίνωση να τη διαβάσεις, εσύ στραβομουτσουνιάζεις γιατί τον θεωρείς βαρετό. 

Θα τρόμαζες αν καταλάβαινες πόσο βαρετό θεωρεί εσένα κουτοπόνηρε…ΜΠΟΥ!



πηγή Fadomduck2

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog