..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Ερχονται τα χαράτσια του αριστερού.....ΕΝΦΙΑ!!!!!


Στις 18 Αυγούστου θα ξεκινήσει σταδιακά η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet, ενώ το φετινό χαράτσι θα καταβληθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις, η πρώτη από τις οποίες στα τέλη του Σεπτέμβρη και η τελευταία στα τέλη Γενάρη 2017.

Με βάση τις διατάξεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα, σημαντικό τμήμα των λαϊκών νοικοκυριών θα καταβάλει διογκωμένους φόρους σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Ειδικότερα:

-- Αυξάνεται ο φόρος για τα οικόπεδα με την επιβολή νέων, αυξημένων έως και 25%, συντελεστών υπολογισμού του φόρου.

-- Μειώθηκε στις 200.000 ευρώ από 300.000 ευρώ το αφορολόγητο όριο για την επιβολή του συμπληρωματικού φόρου στα ακίνητα και επιβάλλονται νέοι αυξημένοι συντελεστές.

Παράλληλα, από το 2017, αναμένεται να επανέλθουν και τα άλλα μέτρα για τον ΕΝΦΙΑ που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να τα «αποσύρει» στη συνέχεια. Σε αυτό το πλαίσιο, από το 2017, χάνουν την έκπτωση κατά 50% στον ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν εισοδήματα από τόκους 300 ευρώ, αλλά και κάποια περιουσιακά στοιχεία. Εκπτωση στον ΕΝΦΙΑ έχουν νοικοκυριά με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ και περιουσιακά στοιχεία μέχρι 80.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog