..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Οι ΗΠΑ ότι προστατεύουν τζιχαντιστές


Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε σήμερα την Ουάσινγκτον ότι «προστατεύει» τη τζιχαντιστική συριακή οργάνωση «Τζαμπχάτ Φάταχ αλ Σαμ» (το πρώην «Μέτωπο Αλ Νόσρα», που αποσχίστηκε πρόσφατα από την «Αλ Κάιντα») και ότι την προορίζει για ένα «Σχέδιο Β», στην περίπτωση που ανατραπεί η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Έχουμε ολοένα και περισσότερους λόγους να πιστεύουμε ότι από την αρχή, το σχέδιο (των ΗΠΑ) ήταν να προστατεύουν το "Μέτωπο Αλ Νόσρα" και να το προφυλάσσουν, ως το "Σχέδιο Β" για την περίπτωση που ερχόταν η ώρα αλλαγής του καθεστώτος», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το «BBC». Οι Αμερικανοί «υποσχέθηκαν ότι θα έθεταν ως προτεραιότητά τους το διαχωρισμό της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης από το "Μέτωπο Αλ Νόσρα"» όμως «ακόμη δεν κατάφεραν ή δεν επιθυμούν να το κάνουν», πρόσθεσε, μιλώντας στα αγγλικά. Ο διαχωρισμός της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης από το «Μέτωπο Φάταχ αλ Σάμ» είναι «το μόνο πράγμα που απαιτείται» ώστε να εφαρμοστεί η συμφωνία εκεχειρίας στη Συρία, συνέχισε ο Λαβρόφ.

Σφοδρές συγκρούσεις στο Χαλέπι

Σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντικαθεστωτικούς συνεχίζουν να μαίνονται στο κέντρο και στα βόρεια του Χαλεπίου.

Πηγή του συριακού στρατού ανέφερε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν καταλάβει εδάφη στα βόρεια του Χαλεπιού καθώς και κτίρια στο κέντρο της πόλης, ωστόσο αξιωματούχος των αντικαθεστωτικών, υποστήριξε ότι ο κυβερνητικός στρατός κατέλαβε τη συνοικία Σουλεϊμάν αλ Χαλάμπι, στο κέντρο της πόλης, αλλά κατόπιν αναγκάστηκε να αποσυρθεί.

Επίσης, ο τηλεοπτικός σταθμός της «Χεζμπολάχ» ανέφερε ότι στα βόρεια του Χαλεπιού, οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν την περιοχή του νοσοκομείου Κίντι, δίπλα στον καταυλισμό Χανταράτ. Πηγές της αντιπολίτευσης διέψευσαν ωστόσο και αυτή την πληροφορία υποστηρίζοντας ότι οι μάχες στην περιοχή συνεχίζονται.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog