..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Ατύχησε ο βουλευτής Χρήστος Αντωνίου στην στήριξη του Καρανίκα - σχόλιο- Άλλο ελληνική ταινία και άλλο διακυβέρνηση Χρήστο


Ατύχησε ο Αντωνίου στην στήριξη του Καρανίκα - σχόλιο- Άλλο ελληνική ταινία και άλλο διακυβέρνηση Χρήστο

Είδα το σχόλιο του βουλευτή Χρήστου Αντωνίου για τον Καρανίκα αμέσως μόλις το ανάρτησε στον τοίχο του φ/β. Σκέφτηκα να αντιδράσω αμέσως αλλά συγκρατήθηκα γιατί δεν σωστό να λέγοντα πράγματα εν θερμώ. Λοιπόν, αυτό που έχω να κάνω ως σχόλιο για την περίπτωση αυτή είναι το εξής.

Ο βουλευτής Αντωνίου επιχείρησε ατυχώς να υπερασπιστεί τον Καρανίκα πλην όμως δεν βρήκε επιχειρήματα ουσίας και....
κατέφυγε σε επιχειρήματα  που  δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα ελληνικές ταινίες του ΄60. Βέβαια, στην εν λόγω περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με ένα κοινωνικό φαινόμενο αλλά με μια πολιτική πρακτική που ο Σύριζα ως αντιπολίτευση καταδίκαζε και ως κυβέρνηση την έχει υιοθετήσει και την έχει κάνει …επιστήμη. Την επιστήμη του βολέματος κολλητών και φίλων, συγγενών και άλλων σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων αδρά αμειβομένων από το δημόσιο ταμείο.
Και επειδή ο βουλευτής Αντωνίου επιχειρεί να «μιλήσει» στο θυμικό των ψηφοφόρων του κόμματος αλλά και των συμπολιτών της ευρύτερης περιοχής να του θυμίσω ότι το θυμικό δεν είναι ούτε αλλά καρτ ούτε και μιας χρήσης. Θυμικό υπάρχει πάντα και καλό είναι να το θυμόμαστε σε ανάλογες περιπτώσεις των οποίων ο ίδιος σχολίαζε ιδιωτικά αλλά δεν έπαιρνε θέση δημόσια. Βέβαια δεν ήταν ο μόνος όταν ο Καρανίκας εξύβριζε, λασπολογούσε, συκοφαντούσε και έκανε «μπούλιγκ» σε όποιον διαφωνούσε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς τότε δεν βγήκε δημόσια να πει έστω μια λέξη κριτικής εις βάρος αυτής της χυδαίας συμπεριφοράς. Να σημειώσω ότι ορισμένοι που τότε έκλειναν τα μάτια και το στόμα τους μπήκαν αργότερα στο χυδαίο στόχαστρο του «συμβούλου».

Πάμε όμως στην ουσία της παρέμβασης του βουλευτή Αντωνίου. Ο βουλευτής αρχίζει το σχόλιό του λέγοντας ότι ο «σύμβουλος» κατάγεται από φτωχή οικογένεια. Και; Είναι προσόν αυτό για να διοριστείς «σύμβουλος» του Τσίπρα; Είναι προσόν ή προϋπόθεση για να παίρνεις δυο χιλιάρικα από το δημόσιο ταμείο το μήνα; Ασφαλώς όχι αλλά έχουμε και συνέχεια.

Λέει ο βουλευτής ότι σπούδασε κάνοντας μεροκάματα εδώ και εκεί. Προφανώς θα εννοεί ότι ο εν λόγω «σύμβουλος» είναι σπάνια περίπτωση εργαζόμενου φοιτητή. Αν εννοεί αυτό τότε θα πρέπει να αποκτήσει το ταχύτερο άμεση επαφή με την πραγματικότητα. Μεγάλο ποσοστό φοιτητών εργάζεται κατά την διάρκεια των σπουδών του. Το γνωρίζει και ο ίδιος αφού κι αυτός σπούδασε εργαζόμενος και είδε θάλασσα στα είκοσί του χρόνια. Ωστόσο, ο Αντωνίου δεν πήγε να γίνει σύμβουλος ούτε πρόεδρος σε οργανισμό του κράτους όταν βγήκε κυβέρνηση πρώτη φορά ο Σύριζα αν και του προτάθηκε. Παρά την διαφορετική συμπεριφορά που επέδειξαν Αντωνίου και Καρανίκας ο βουλευτής συνειδητά επιλέγει να εκτεθεί ταυτιζόμενος με αυτόν και αναρωτιέμαι για τους λόγους που τον οδήγησαν στην επιλογή αυτή.
Συνεχίζω. Ο βουλευτής κάνει ένα λογικό άλμα και απορώ. Γράφει ότι υποστηρίζεται η άποψη ότι με την πολιτική πρέπει να ασχολούνται όσοι σπούδασαν στο Χάρβαρντ και οι άλλοι να πάνε στη λάντζα ή σερβιτόροι. Αλήθεια, ποιοι το λένε αυτό; Απαγορεύει κανείς στον σερβιτόρο Καρανίκα να βάλει υποψηφιότητα και να γίνει βουλευτής; Υπάρχει τέτοιος νόμος και δεν τον ξέρουμε. Ασκείται πολιτική από διορισμένους μετακλητούς; Βεβαίως ασκείται αλλά υποτίθεται ότι θα πρέπει να διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα για τη θέση που προσλαμβάνονται. Τώρα, τί σχέση έχει το πτυχίο τουριστικών επαγγελμάτων με τον «στρατηγικό σχεδιασμό του Τσίπρα» είναι ένα ερώτημα. Βέβαια, ούτε απαγορεύεται να διορίσει ο Τσίπρας τον φίλο του ως σύμβουλο στου Μαξίμου και να του δίνει δυο χιλιάρικα το μήνα. Ωστόσο, το θέμα είναι τυπικό και εξετάζουμε αν είναι νόμιμο ή αν αντέχει στην κοινή λογική; Αν ο βουλευτής Αντωνίου νομίζει ότι αντέχει ας βγει να το δικαιολογήσει στην πιάτσα και να διαπιστώσει από μόνος του τις αντιδράσεις.
     Δουλεύει στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης η αδερφή του "συμβούλου". Προσλήφθηκε
και αυτή με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Η αλήθεια αγαπητέ βουλευτή Χρ. Αντωνίου είναι απλή και την γνωρίζουμε όλοι μας. Η αλήθεια είναι ότι στην περίπτωση Καρανίκα έγινε, όπως και σε πολλές άλλες, ρουσφέτι. Αντί να δουλεύει σερβιτόρος διορίστηκε «σύμβουλος» του Τσίπρα για να βγάλει μεροκάματο. Το ίδιο έγινε και με την αδερφή του «συμβούλου» που διορίστηκε και αυτή στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης για να βγάλει κι αυτή ένα μεροκάματο. Μεγάλο ή μικρό δεν ξέρω αλλά μικρή σημασία έχει. Να θυμίσω ότι η αδερφή του «συμβούλου» χρημάτισε για έναν μήνα βουλευτίνα του Σύριζα το 2012 και βέβαια δεν είχε σταθερή δουλειά, ήταν από φτωχή οικογένεια, δούλευε και σπούδαζε κλπ κλπ.
                  Καρανίκας αριστερά, Χατζηγεωργίου δεξιά. Και οι δυο στου Μαξίμου

Είπαμε, ελληνική ταινία αλλά το αίσιο τέλος είναι για ορισμένους κολλητούς; Είναι αριστερό αυτό ή είναι μαγκιά; Γιατί, αν είναι μαγκιά αγαπητέ βουλευτή να διορίζεις κολλητούς, συγγενείς, γκόμενες κλπ στον κρατικό μηχανισμό, έστω και ως μετακλητούς γιατί δημόσιο χρήμα ενθυλακώνουν κι αυτοί, τότε δεν έχεις τίποτα να πεις για ηθικό
πλεονέκτημα και ούτε να ψέξεις κανέναν Πασόκο και Δεξιό για το γεγονός ότι τα ίδια έκαναν κι αυτοί. Το παράδειγμα του διορισμού των δυο "κολλητών" Καρανίκα και Χατζηγεωργίου που διορίστηκαν αμφότεροι στου Μαξίμου ως μετακλητοί υπάλληλοι των δυο χιλιάδων ευρώ μηνιαίως είναι χαρακτηριστικό. Δε νομίζεις;

Χρήστο, μπορώ να αντιληφθώ τους λόγους της δημόσιας παρέμβασής σου αλλά την θεωρώ τουλάχιστον ατυχή και η οποία σε εκθέτει. Μην παρασύρεσαι σε επιλογές που θα σε ακολουθούνε και κυρίως μην ταυτίζεσαι με ανθρώπους τύπου Καρανίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog