..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Οι φούσκες του Κατρούγκαλου. Είμαι και γω "κομμουνιστής". Για γέλια ή για κλάματα . Διαλέξτε!!!!

Άναυδους άφησε τους παρευρισκομένους σε εκδήλωση στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ο Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, όταν - μεταξύ άλλων - δήλωσε: «Και γω κομμουνιστής είμαι, επιθυμώ ένα άλλο σύστημα». Αλλά μιλάμε για την τρέχουσα κρίση». Αυτά τα φαιδρά έλεγε, προχτές, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, μιλώντας σε εκδήλωση στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Βέβαια, από κάτω ακούστηκαν χοντρά γέλια, αλλά και αντιδράσεις, για να απαντήσει ο Κατρούγκαλος: 

 «Εσείς δεν με θεωρείτε έτσι, αλλά εγώ έχω το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζομαι»! Ακολούθησε νέα, μεγαλύτερη βαβούρα για το δικαίωμα του ...αυτοπροσδιορισμού που με πάθος διεκδίκησε ο υπουργός, ο οποίος ωστόσο συνέχισε απτόητος, σαν να απαγγέλλει θεατρικό μονόλογο: «Είμαι κομμουνιστής λοιπόν»... Και για να πάει τη συζήτηση εκεί που τον βολεύει, έθεσε μόνος του το ερώτημα, πώς συμβιβάζεται η ιδιότητά του ως ...κομμουνιστής με την πολιτική που εφαρμόζει ως υπουργός. Η απάντηση ήταν ότι εφαρμόζει μια άλλη πολιτική για την Κοινωνική Ασφάλιση, διαφορετική από αυτή που θα ήθελαν «ο νεοφιλελευθερισμός και το μνημόνιο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog