..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Ο Θανάσης Παφίλης στη Βουλή: Κύριε Λοβέρδο εσείς και οι κυβερνήσεις που υπηρετήσατε δημιουργήσατε 1,5 εκατ. ανέργους!!!!


Ενστάσεις αντισυνταγματικότητας έθεσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, διότι, όπως υποστήριξαν, η τροπολογία μεταφέρει την αρμοδιότητα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες από μια ανεξάρτητη αρχή το ΕΣΡ στην κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργού μέσω της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και πως δεν πρέπει να οριστεί συγκεκριμένος αριθμός αδειών. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση κατοχύρωσε συνταγματικά το ΕΣΡ, αλλά κόμματα της αντιπολίτευσης παραβιάζουν τη συνταγματική τους υποχρέωση για τη συγκρότηση του Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι το Σύνταγμα δεν θεωρεί ότι το ΕΣΡ έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα.

Για υποκρισία έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης λέγοντας ότι το Σύνταγμα μιλά για αντικειμενική ενημέρωση που όμως δεν ισχύει αφού η ενημέρωση είναι στα χέρια αυτών που έχουν τις τράπεζες, τους εφοπλιστές, τους επιχειρηματίες, την ολιγαρχία και υπερασπίζονται το εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού και πρόσθεσε ότι αυτό το τοπίο δεν θα αλλάξει με την τροπολογία της κυβέρνησης.

Σχολιάζοντας επίσης τις αναφορές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου περί σταλινικού συντάγματος τόνισε ότι το πρώτο άρθρου του συντάγματος της Σοβιετική Ένωσης αναφερόταν στην κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας απορρίφθηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία.  

4 σχόλια:

  1. ΝΑΙ ... ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΚΕ ΨΗΦΗΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΑ'Ι'ΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κ. ΠΑΦΙΛΗ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΚΕ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...και για νάχω το καλό ερώτημα, δεν με λες βρε gregory turis, τώρα που ο λαϊκός ΣΥΡΙΖΑ έχει στα χέρια του την διακυβέρνηση, πιστεύεις στα σοβαρά πως υπάρχει λαϊκή διακυβέρνηση? Πιστεύεις ότι ο λαϊκός παράγοντας βαράει τα νταούλια και χορεύουν οι καπιταλιστές (ξένοι και Έλληνες)?
    Αν δεν είσαι δόλιος και είσαι ειλικρινής τότε άλλαξε γυαλιά, αμέσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α! και κάτι ακόμα κ. Παφίλη. Ένας άνθρωπος λαικός δεν φοράει ποτέ γραβάτα! Ανοιχτό πουκάμισο ή το πολύ πολύ ένα ζιβάγκο!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog