..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Καλώς ήρθε το δολάριο στο .....Αιγαίο!!!!!

                 Πλοία της Μόνιμης Ναυτικής Δύναμης του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο

Την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με πρόσχημα τον έλεγχο των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, αποφάσισαν οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ στη σύνοδό τους στις Βρυξέλλες, έπειτα από σχετικό αίτημα της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας. 



«Συμφωνήσαμε ότι το ΝΑΤΟ θα παράσχει υποστήριξη για να βοηθήσει στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση. Η συμφωνία βασίζεται σε κοινό αίτημα της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. «Στόχος είναι να συμμετέχουμε στις διεθνείς προσπάθειες για την ανάσχεση της παράνομης διακίνησης και παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο», συνέχισε ο γγ του ΝΑΤΟ.

Η επιχείρηση στο Αιγαίο ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη δυνατότητα επεμβάσεων της λυκοσυμμαχίας καθώς αποτελεί την πρώτη επιχείρηση ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων σε ρόλο «επιτήρησης και παρακολούθησης» της δράσης των διακινητών. Στόχος είναι να υπάρξει «μία καθαρή οπτική της κατάστασης στις τουρκικές ακτές», όπου ανθούν οι δραστηριότητες των διακινητών προσφύγων και μεταναστών, χάρη στην ανταλλαγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, σύμφωνα με γερμανική κυβερνητική πηγή.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ, το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν οι 28 χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ «έδωσε εντολή προς τις στρατιωτικές αρχές να γνωμοδοτήσουν για τους τρόπους πραγματοποίησης αυτής της επιχείρησης. Αυτοί θα εξετασθούν στη συνέχεια από το Στρατιωτικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ και μετά θα υποβληθούν στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο που δίνει το πράσινο φως για κάθε στρατιωτική επιχείρηση».

Να σημειωθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση, αποδεχόμενη την ανάπτυξη του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, κατέθεσε τις προτάσεις της, οι οποίες δεν αναιρούν στο ελάχιστο τον επικίνδυνο χαρακτήρα της ΝΑΤΟικής εμπλοκής στα ελληνοτουρκικά σύνορα. «Οι τρεις χώρες επισήμαναν την ανάγκη για το ΝΑΤΟ να δράσει γρήγορα και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι απολύτως σύμφωνες, διότι διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, διευκρινίζοντας ότι η πρόταση των τριών χωρών συνίσταται στην «επέκταση της ναυτικής επιχείρησης του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο», η οποία σήμερα τελεί υπό τη διοίκηση της Γερμανίας, «ώστε να αντιμετωπισθεί η προσφυγική κρίση».

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ συμφώνησε για τη ναυτική επιχείρηση στο Αιγαίο για την παρακολούθηση των προσφυγικών ροών και την αντιμετώπιση των διακινητών και πρόσθεσε ότι η ΝΑΤΟική επιχείρηση πρέπει να αρχίσει το συντομότερο δυνατόν. «Είναι σημαντικό τώρα να δράσουμε με ταχύτητα», δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog