..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

Καταρρέει η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ – CARREFOUR;;;;;;;??????


Με χρέη, όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, πολλών εκ. ευρώ η γνωστή αλυσίδα μπορεί να τινάξει την αγορά στον αέρα. Δεκάδες προμηθευτές αποσύρουν τα προϊόντα τους από τα ράφια και σταματούν την τροφοδοσία και την συνεργασία τους με τα carrefοur. Ακάλυπτες ήδη επιταγές, εάν δεν εξυπηρετηθούν τελικά, απειλούν να κλείσουν δεκάδες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις με την μεγάλη αλυσίδα του λιανικού εμπόριου.  Πληροφορίες  κάνουν λόγο και για μεγάλες οφειλές  στο κράτος / Φόροι /ΦΠΑ /Ασφαλιστικά ταμεία.

Η μη δημοσίευση ισολογισμών για τα έτη 2012-2013-2014 δεν επιτρέπει ασφαλείς προβλέψεις και βεβαίως δεν είναι τυχαία. Ούτε για το μέλλον της εταιρίας, ούτε για την πραγματική περιουσιακή της κατάσταση σήμερα που βασίζεται σε φήμες και διαρροές. Έχει γραφτεί και δεν έχει διαψευσθεί ότι το σύνολο των παγίων στοιχείων (ακίνητα) έχουν εξαγοραστεί από κροίσο Σαουδάραβα έναντι 100 εκ.ευρώ και  στη συνέχεια η εταιρία τα μίσθωσε με την διαδικασία του sale & lease back. Τελευταίος Ισολογισμός δημοσιεύτηκε για το έτος 2011. Στον ίδιο όμιλο ανήκει και η αλυσίδα Starbucks και για την οποία είχαν διατυπωθεί παλαιότερα καταγγελίες.

 Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg ο όμιλος εταιριών του Μαρινόπουλου  έχει αναθέσει στην Jefferies Group την εύρεση αγοραστή για την μοναδική κερδοφόρα εταιρία του, τη φαρμακευτική FAMAR, έναντι τιμήματος 400 εκ.€. Φήμες βεβαίως, εικασίες ή πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται από τα ενδιαφερόμενα μέρη όπως είναι φυσικό. H εταιρία μέσω εκπροσώπων της δηλώνει ότι κάνει όλες εκείνες τις κινήσεις που θεωρεί ότι θα) εξασφαλίσουν την λειτουργία της.
(http://news247.gr – http://www.insider.gr)

Ο όμιλος διαθέτει 1000 περίπου καταστήματα σε όλη τη χώρα και απασχολεί περίπου 15.000 εργαζόμενους. Μερικές εκατοντάδες έχουν ήδη απολυθεί από καταστήματα της εταιρίας που έχουν βάλει ήδη λουκέτο από το περασμένο καλοκαίρι. Σε αυτούς προστίθενται και εκατοντάδες εργαζόμενοι συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη απολυθεί, αιτία των συσσωρευμένων χρεών της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ –CARREFOUR σε αυτές και αρκετές από αυτές ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο. Η κατάρρευση της αλυσίδας, όπως περιγράφουν αναλυτές που γνωρίζουν καλά τα οικονομικά στοιχεία και την πραγματικότητα θα προκαλέσει ένα άνευ προηγουμένου ντόμινο καταρρεύσεων που είναι αδύνατον να απορροφήσει  η χειμαζόμενη ελληνική αγορά.

inred.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog