..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Νίκος Παππάς: «Εξαιρετικά αποτελεσματική» η κυβέρνηση στην εφαρμογή του μνημονίου


«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική ως προς την εφαρμογή της συμφωνίας», δηλαδή του μνημονίου, δηλώνει ο Νίκος Παππάς, υπουργός Επικρατείας, στον τηλεοπτικό σταθμό SBC και γι' αυτό το λόγο θεωρεί ότι δεν πρέπει να καθυστερήσει η πρώτη αξιολόγηση.

Υποστηρίζει ότι υπάρχει «ένα θετικό αποτύπωμα» από τη μέχρι τώρα διακυβέρνηση, λέγοντας ότι «η διατήρηση του μηχανισμού των 100 δόσεων για τα χρέη στο Δημόσιο, η προστασία της πρώτης κατοικίας, το ανοιχτό ζήτημα το οποίο διαγράφεται με θετικές προοπτικές για την προστασία των κύριων και επικουρικών συντάξεων… όλα αυτά βάζουν ένα θετικό αποτύπωμα».

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική καθώς η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εισπράττει με τις 100 δόσεις τα μνημονιακά χαράτσια που διακηρύττεται ότι θα καταργήσει, όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ, ενώ καταργήθηκε η προστασία της πρώτης κατοικίας για τη συντριπτική πλειοψηφία των κατόχων «κόκκινων» στεγαστικών δανείων και ήδη το καλοκαίρι του 2015 μείωσε κυρίες και επικουρικές συντάξεις και ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το έγκλημα σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Πάντως, για το Ασφαλιστικό ο Νίκος Παππάς δηλώνει πως η κυβέρνηση ζητά συναίνεση προσφέροντας αμνησία για την καταλήστευση των Ασφαλιστικών Ταμείων που έγινε στο παρελθόν. Χαρακτηριστικά αναφέρει πως «έχουμε βάλει στο τραπέζι μια πρόταση η οποία έχει όλες τις δυνατότητες να διαμορφώσει ευρύτερες συναινέσεις. Θα ήμασταν εμείς οι πρώτοι που θα παραμερίζαμε ή θα βάζαμε σε δεύτερο πλάνο μια κουβέντα για το παρελθόν».

Επαναφέρει τα ίδια επιχειρήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων περί βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού, λέγοντας ότι κληρονομήσαμε ένα ασφαλιστικό σύστημα το οποίο θα σας έλεγα δεν ήταν απλά σε κακή κατάσταση. Ήταν και σε μια επιδεινούμενη καθοδική πορεία».

Επιπλέον, εμφανίζει το επιχείρημα της ίσης κατανομής των βαρών για τη «στήριξη» του συστήματος, λέγοντας πως «εάν δεν βάλουμε όλοι τον οβολό μας -και οι μισθωτοί και οι εργοδότες- για να στηριχθεί το ασφαλιστικό σύστημα, ο μόνος δρόμος είναι οι περικοπές», ενώ μόνο οι εργαζόμενοι πλήρωναν και πληρώνουν αφού και η εργοδοτική εισφορά είναι μέρος των κερδών που παράγουν οι ίδιοι και καρπώνονται οι κεφαλαιοκράτες.

Για τις τηλεοπτικές άδειες εκτιμά πως «εντός των επόμενων ημερών πιστεύω ότι θα υπάρχει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η πρώτη του δουλειά, όπως καταλαβαίνετε, θα είναι να προκηρύξει τις τηλεοπτικές άδειες».

Σε ερώτηση «περίπου, κάτω από πέντε άδειες; Κάπου εκεί σε πανελλαδικό επίπεδο;» απάντησε «νομίζω ότι δεν μπορώ να διαψεύσω αυτό που μόλις είπατε, διότι θα πρέπει -επαναλαμβάνω- αυτό να το θελήσουν και οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με την τηλεόραση, να μπούμε σε ένα πεδίο το οποίο να διαμορφώνεται σε ένα πολύ σταθερό οικονομικό υπόβαθρο».  

Για την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ, αναφέρει πως έχει «ένα πολιτικό φορτίο ο κ. Μητσοτάκης, το οποίο τον κατατάσσει σε αυτό που θα λέγαμε νεοφιλελεύθερη σκληρή δεξιά» και ότι «διαμορφώνεται και μία εσωτερική γεωγραφία υποστήριξής του με ακροδεξιά μείγματα».


902


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog