..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Η Ευρώπη αλλάζει προς τον........ σκοταδισμό!!!!!!!!!!!!


Αντιγράφουμε από τη δήλωση του του Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες: «Η χρονιά που φεύγει ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για την Ευρώπη. Μια χρονιά μεγάλων κρίσεων και αναταράξεων (...) νομίζω ότι βάλαμε κι εμείς καθοριστικά το μπόλι μας για τη μεγάλη αναγκαία αλλαγή στην Ευρώπη, αλλαγή κατεύθυνσης. Ελπίζω και εύχομαι αυτό το μπόλι να καρποφορήσει την επόμενη χρονιά, τα επόμενα χρόνια. Αλλά ιδιαίτερα ελπίζω η επόμενη χρονιά να είναι χρονιά των μεγάλων ανατροπών και αλλαγών σε προοδευτική και κοινωνική κατεύθυνση, προκειμένου η Ευρώπη να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της και τις ιδρυτικές της αξίες».

Επίσης πριν μερικές βδομάδες, με αφορμή το μακελειό στο Παρίσι και με στόχο την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία, τα αστικά κόμματα και τα αστικά ΜΜΕ να κραυγάζουν εν χορώ ότι «πρέπει να προστατευτούν οι αξίες του δυτικού πολιτισμού»;

Ε, λοιπόν, αυτή τη βδομάδα που πέρασε, είχαμε μια πολύ όμορφη παρέλαση των καπιταλιστικών «αξιών»: 

Η αρχή έγινε με την κυβέρνηση της Νορβηγίας, που σε μια επίδειξη καθαρού ευρωπαϊκού διαφωτισμού, ανακοίνωσε ούτε λίγο ούτε πολύ καταναγκαστική εργασία για τους πρόσφυγες! 


Στο πιο βόρειο σημείο της Σουηδίας και πιο συγκεκριμένα στον… Αρκτικό Κύκλο(!), έστειλε η κυβέρνηση της χώρας, τουλάχιστον 600 πρόσφυγες από την Μέση Ανατολή, ώστε να μπορέσει να ελέγξει τις προσφυγικές ροές.Το σημείο που η Σουηδική κυβέρνηση έχει εγκαταστήσει τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες, είναι το πιο βόρειο χιονοδρομικό κέντρο του κόσμου και απέχει περισσότερες από δυο ώρες από την κοντινότερη πόλη, ενώ το θερμόμετρο είναι κολλημένο μόνιμα στους -30 βαθμούς Κελσίου.

Τη σκυτάλη πήρε η κυβέρνηση της Δανίας, που ενθυμούμενη προφανώς το σύνθημα «ελευθερία - ισότητα - αδελφότητα», ανακοίνωσε ότι θα κατάσχει τα τιμαλφή των προσφύγων και θα τα «αξιοποιεί» για να καλύπτει το κόστος της... φιλοξενίας τους. 

Και μετά, σε μια επίδειξη της «τυφλής» Δικαιοσύνης - πυλώνα της αστικής δημοκρατίας, στην Ουκρανία της πραξικοπηματικής κυβέρνησης που στηρίζεται από την ΕΕ, ανακοινώθηκε η οριστική απαγόρευση του ΚΚ. 

Αυτές τις αξίες ζητάνε από τους λαούς να υπερασπιστούν οι «σταυροφόροι» της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog