..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Νίκος Φίλης: Είμαστε στην ίδια πλευρά με τους ......μαθητές!!!!!


Χιλιάδες μαθητές βγήκαν την περασμένη Δευτέρα στους δρόμους όλης της χώρας, κόντρα στην ηττοπάθεια και το «τίποτα δε γίνεται», ξεπερνώντας «νουθεσίες» και απειλές διευθυντάδων, ακόμα και εισαγγελικές παρεμβάσεις. Για να διεκδικήσουν τη ζωή και το σχολείο που τους αξίζει, για να απαιτήσουν να λυθούν εδώ και τώρα τα δεκάδες προβλήματα. 

Και ποια ήταν η απάντηση της κυβέρνησης, διά στόματος υπουργού Παιδείας Φίλη; «Είμαστε στην ίδια πλευρά με τα παιδιά που διαδηλώνουν»! Τα ίδια είπε και σε τηλεοπτική εμφάνισή του την ίδια μέρα, όπου περίσσεψε το «τσάι και η συμπάθεια» σε μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς. 

Μπας και δεν τον ενημέρωσαν ότι η πολιτική τους έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε διακοπή λειτουργίας δεκάδες σχολεία; Μπας και δεν ξέρει τίποτα για το βούτηγμα των αποθεματικών δήμων και πανεπιστημίων, για το «έγκλημα» της υποχρηματοδότησης, που αξιοποιείται για να «μπουκάρουν» στην Εκπαίδευση επιχειρηματικοί όμιλοι, ΜΚΟ και κάθε λογής ιδιώτες, όπως και ο ίδιος δήλωσε με αφορμή το ζήτημα του υποσιτισμού μαθητών; 
Μπας και θυμήθηκε τις «ένδοξες» μέρες, τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλευόταν τα προβλήματα, για να παίξει το παιχνίδι της εναλλαγής κυβέρνησης στην αστική διαχείριση; Τίποτα από αυτά. 

Απλά ο υπουργός παίζει και πάλι το γνωστό και ύπουλο παραμύθι «κάντε υπομονή, βάλτε πλάτη, πληρώστε, μείνετε αμόρφωτοι, το πολύ πολύ σιχτιρίστε λίγο και την κακιά τρόικα, μέχρι η καπιταλιστική οικονομία να πάρει τα πάνω της και μετά... έχει ο θεός». 

Κρύβοντας, φυσικά, ότι ο... θεός της καπιταλιστικής κερδοφορίας προβλέπει ακόμα χειρότερο μέλλον για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, με ακόμη πιο υποβαθμισμένη και ακριβοπληρωμένη μόρφωση, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις της ΕΕ που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υλοποιεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog