..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Παζάρια κυβέρνησης και κουαρτέτου-πρώην τρόικα- για να κλείσουν τα αντιλαϊκά μέτρα!!!!!


Εντατικά είναι τις τελευταίες ώρες τα παζάρια μεταξύ της συγκυβέρνησης και των «θεσμών» για να κλείσουν μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας τα ζητήματα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και των «κόκκινων» δανείων.

Το βράδυ της Τετάρτης έγινε τηλεδιάσκεψη ανάμεσα σε εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών και του κουαρτέτου, η οποία πιθανόν να επαναληφθεί και σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αύξηση της φορολόγησης των τυχερών παιγνίων για να αντικαταστήσει την αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Επίσης, επεξεργάζεται και άλλα «ισοδύναμα» μέτρα, όπως για παράδειγμα η αύξηση των τελών κυκλοφορίας.

Για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ήδη έχει κάνει αρκετά βήματα προς την πλευρά των «θεσμών». Πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα πρόταση που έχει καταθέσει προβλέπει αντικειμενική αξία 180.000 ευρώ και εισόδημα 35.000 ευρώ.

Ο επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, επανέλαβε σήμερα ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων για να υπάρξει «θετική απόφαση» του Eurogroup. Πρόσθεσε ότι τα βήματα πρέπει να συνεχιστούν και με την εφαρμογή του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog