..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Οι τράπεζες τους ενώνουν!!!!!!!


Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορούσε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ήταν άκρως αποκαλυπτική και «ικανή» να δείξει και στον τελευταίο δύσπιστο ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Χρυσή Αυγή, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ενωση Κεντρώων, παρά τις διαφορές τους, «ενώνουν» τις δυνάμεις τους για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Εχουμε και λέμε: Η ΝΔ μέσω του εισηγητή της, Χρ. Σταϊκούρα, συμφωνώντας πλήρως με τα όσα είχε αναφέρει πριν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάνθηκε ότι «καθίσταται αναγκαία μια νέα ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων», παρά το «νέο μεγάλο κόστος για τους φορολογούμενους», και προέτρεψε την κυβέρνηση «να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό με ισχυρή παρουσία ιδιωτών, ώστε οι τράπεζες να επιτελέσουν και τον διαμεσολαβητικό τους ρόλο στη λειτουργία της οικονομίας».

Ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Παναγιώταρος, ...«επιτέθηκε» στην κυβέρνηση ότι με την ανικανότητά της «οδηγήσατε και τις τράπεζες στην ολοκληρωτική καταστροφή» και της κατέθεσε τις προτάσεις της ΧΑ για τη βελτίωση της εισπραξιμότητας των «κόκκινων» δανείων και τη διάσωση του τραπεζικού συστήματος! 

Ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Μανιάτης, «είδε» και πάλι να δικαιώνεται η βάρβαρη πολιτική που είχε εφαρμόσει το κόμμα του, από τα όσα εφαρμόζουν τα κυβερνώντα κόμματα, ενώ από την Ενωση Κεντρώων κάθε φορά που εκπρόσωπός της παίρνει το λόγο στη Βουλή, «σερβίρεται» και ένα καινούργιο αντιλαϊκό μέτρο. Τώρα «θέλει» από τις συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ να κόβονται 200 ευρώ «για να μετατρέπονται σε ομόλογα ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα»! Θαυμάστε τους!

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog