..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Οταν η """αριστερά""" κατηγορεί τους ....εργαζόμενους!!!!!


Τις προάλλες, συζητήθηκε στη Βουλή Ερώτηση του ΚΚΕ για την απεργία των εργαζομένων στη ΒΙΣ του Βόλου, ενάντια στις απολύσεις που κάνει η εργοδοσία. Ο υπουργός Εργασίας, στην απάντησή του, έφτασε να ρίξει τις ευθύνες στους εργαζόμενους, ισχυριζόμενος ότι «το ΣΕΠΕ μέσα σε μια βδομάδα εξέτασε την καταγγελία και βρέθηκε μια λύση για την ανάκληση των απολύσεων, που το εργατικό κίνημα στο χώρο, στην επιχείρηση, την απέρριψε». 

Δεν είπε, βέβαια, ότι η «λύση» που βρήκαν από κοινού ΣΕΠΕ και εργοδοσία, ήταν να δεσμευτούν οι εργαζόμενοι ότι δεν θα ξανακάνουν κινητοποίηση μέχρι το τέλος του χρόνου, προκειμένου (στα λόγια) η επιχείρηση να μην κάνει τις υπόλοιπες 23 απολύσεις από τις 31 που σχεδιάζει. Οσο για τους 8 που έχουν ήδη απολυθεί, «ούτε γάτα ούτε ζημιά» για το ΣΕΠΕ, όπως και για το αν από τη νέα χρονιά θα απολυθούν και οι υπόλοιποι. Τέτοιες γαλιφιές έκαναν και οι προηγούμενοι, για να σύρουν τους εργαζόμενους που αγωνίζονταν σε συμβιβασμούς υπέρ της εργοδοσίας, δυναμώνοντας την ισχύ της μέσα στο χώρο δουλειάς. 

Μετά από αυτά, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται το ...παράπονο του υπουργού, ο οποίος, απευθυνόμενος στο ΚΚΕ, είπε: «Μας μέμφεστε ότι ακολουθούμε την πολιτική ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στον τομέα αυτόν. Τίποτα λιγότερο αληθινό από αυτήν την παρατήρηση (...) Εμείς θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τη ζούγκλα που έχει διαμορφωθεί αυτήν τη στιγμή στους χώρους εργασίας, καταπολεμώντας τον φόβο. Να χτυπήσουμε την τρομοκρατία που υπάρχει»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog