..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Π. Μοσκοβισί: Προέχει η υιοθέτηση όλων των προαπαιτούμενων αντιλαϊκών μέτρων έως τις 9 Νοέμβρη


Πρώτα να υιοθετούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα κι έπειτα η εκταμίευση των δόσεων και η έναρξη της συζήτησης για το κρατικό χρέος ήταν το στίγμα των δηλώσεων του κοινοτικού επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δήλωσε πως «πρέπει να υιοθετηθούν τα πρώτα προαπαιτούμενα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, έπειτα το Eurogroup θα γνωμοδοτήσει για εκταμίευση της πρώτης δόσης, θα ακολουθήσουν τα προαπαιτούμενα για τη δεύτερη δόση και μετά ακολουθεί η συζήτηση για το χρέος» και κάλεσε την κυβέρνηση να επισπεύσει όλα τα σκληρά μέτρα το μνημονίου λέγοντας «είναι πολύ σημαντικό να συζητήσουμε τα ακανθώδη ζητήματα. Συζητήσαμε το που θα μπορέσουν να υπάρξουν βελτιώσεις».

Ρωτήθηκε για το θέμα των «κόκκινων» δάνειων και απάντησε «συζητήσαμε και αυτό το ενδεχόμενο, είμαστε σε καλό δρόμο», ενώ έδειξε ότι προτεραιότητα είναι οι τράπεζες λέγοντας ότι «πρέπει να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πριν το τέλος του έτους». 

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν πως «ο Πιέρ Μοσκοβισί μίλησε εξαιρετικά θετικά για την μέχρι τώρα συνεργασία της Ελλάδας με τους θεσμούς. Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα υπάρξει συνεννόηση στα ανοιχτά ζητήματα, καθώς και την ιδιαίτερη αισιοδοξία για την πορεία και την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος». 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog