..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Αλέξης Τσίπρας: Θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία μας χωρίς ν΄ ανοίξει .......μύτη!!!!!!!


Στη συνάντηση Τσίπρα - Σταϊνμάγερ, ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε τα εξής: «Υπάρχει κοινό συμφέρον να πετύχει το πρόγραμμα, πρέπει όμως να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα και όρος γι' αυτό είναι η κοινωνική συνοχή». 

Ο πρωθυπουργός ομολόγησε, προσπαθώντας να εξηγήσει το γιατί η κυβέρνησή του ζητάει μια ευχέρεια κινήσεων στην υλοποίηση της αντιλαϊκής συμφωνίας, γιατί ενδεχομένως να χρειαστούν κάποιες αλλαγές στο μείγμα των μέτρων.

Οχι, βεβαίως, με κριτήριο να ανακουφίσει τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, αλλά το πώς θα τα ξεγελάσει, πώς θα εξασφαλίσει την ανοχή τους. Αυτό είναι το νόημα των δηλώσεων περί «κοινωνικής συνοχής» και «πολιτικής σταθερότητας». 

Σταθερά προσανατολισμένη είναι η κυβέρνηση στο στόχο της να μπορέσει να περάσει το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής χωρίς ν' ανοίξει μύτη, εξασφαλίζοντας την αναγκαία για το σύστημα κυβερνητική σταθερότητα, το μετριασμό και τη χειραγώγηση όποιων λαϊκών αντιδράσεων. 

Είναι σίγουρο ότι δεν υπάρχει καταλληλότερος γι' αυτή τη βρωμοδουλειά και αυτή την καταλληλότητά της διαφημίζει σε όλους, προσπαθώντας να διασκεδάσει εντυπώσεις από γκρίνιες και επιφυλάξεις που εκφράζονται για καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μέτρων. 

Το ερώτημα για τους εργαζόμενους είναι: Θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να κομπάζει ότι μπορεί να τους ξεγελά μπροστά στα μάτια τους; Στις 12 Νοέμβρη έχουν μια ευκαιρία να δείξουν πως όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog