..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Ο Γ. Γκιόκας για το Ν/Σ για τα κανάλια: Επικοινωνιακός αντιπερισπασμός το νομοσχέδιο για τα κανάλια την ώρα που υλοποιούνται αντιλαϊκά μέτρα. {Video}


«Το νομοσχέδιο είναι αδιαφανές, επικοινωνιακός αντιπερισπασμός, συντηρεί το καθεστώς όπου οι συχνότητες λυμαίνονται από επιχειρηματικά συμφέροντα», τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας και υπογράμμισε ότι για το ΚΚΕ οι συχνότητες ως κοινωνικό αγαθό πρέπει να είναι κοινωνική λαϊκή περιουσία.



«Η κυβέρνηση επιδιώκει ένα επικοινωνιακό αντιπερισπασμό σε μια περίοδο που υλοποιούνται μέτρα και έρχονται καθημερινά κι άλλα, σε μια περίοδο που ο λαός συντρίβεται», σημείωσε ο Γιάννης Γκιόκας, προσθέτοντας ότι επιχειρείται να περάσει η πλαστή εικόνα ότι η κυβέρνηση «δήθεν τα βάζει με την ολιγαρχία όπως λέει», ενώ «η προσφορά της προς την ολιγαρχία είναι ανεκτίμητη» με τα μέτρα που υλοποιεί σε βάρος του λαού για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Τόνισε ότι επιδίωξη επίσης της κυβέρνησης με το νομοσχέδιο είναι να δημιουργηθεί ένα «ακόμα πιο φιλικό επιχειρηματικό μπλοκ προς αυτή στα ΜΜΕ» και πρόσθεσε ότι «και τώρα βολική κριτική της ασκείται για να υλοποιήσει πιο γρήγορα τα μέτρα».

Μιλώντας συγκεκριμένα για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου τόνισε ότι:

1ο, είναι αδιαφανές καθώς όλα τα κρίσιμα ζητήματα όπως ο αριθμός των αδειών και η τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού θα ρυθμιστούν αργότερα από την κυβέρνηση.

2ο, δεν αλλάζει το γεγονός ότι οι άδειες λυμαίνονται από επιχειρηματικούς ομίλους και ότι αυτό είναι η μήτρα της διαπλοκής και της διαφοράς, ενώ ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να θέλει να εισέλθουν και νέοι παίχτες στο τηλεοπτικό πεδίο.

3ο, οι εξαιρέσεις και αστερίσκοι που υπάρχουν για την ονομαστικοποίηση των μετοχών επί της ουσίας την καταργούν και ανέφερε σαν παράδειγμα πως δεν προβλέπεται ονομαστικοποίηση μετοχών για εταιρείες εισηγμένες σε χρηματιστήρια της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.

4ο, Σχολίασε ότι οι αριθμοί των εργαζομένων που προβλέπει το νομοσχέδιο όλος τυχαίως συμπίπτουν με την κατάσταση που ισχύει σήμερα σε τηλεοπτικούς σταθμούς που ήδη έχουν κάνει περικοπές προσωπικού. Ζήτησε να γίνει αναφορά σε Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας και όχι γενικά σε Σύμβαση Εργασίας που μπορεί να είναι και ατομική και να προβλεφθεί χρονοδιάγραμμα για την κατανομή του προσωπικού.

5ο, Σχολίασε πως δεν υπάρχει στο νομοσχέδιο αριθμός για τα προβλεπόμενα έσοδα του κράτους από το διαγωνισμό για τις άδειες όταν η κυβέρνηση δήλωνε επί μήνες ότι προσδοκά σε έσοδα 500 εκατ. ευρώ.

Για όλους αυτούς του λόγους το ΚΚΕ καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο και επιφυλάσσεται για τα άρθρα, ανέφερε ο Γιάννης Γκιόκας.,  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog