..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Γιώργος Κατρούγκαλος: Ο ""αριστερός """ δολοφόνος των..... συνταξιούχων!!!!!!


Γενικευμένες μειώσεις συντάξεων προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου, τον Νοέμβρη, για το Ασφαλιστικό.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μειώσει κατά 2,5% του ΑΕΠ από το 9,5% στο 7% την κρατική χρηματοδότηση των συντάξεων, όπως ανέφερε ο υπουργός στην εκπομπή «στον ενικό» και η περικοπή αυτή οδηγεί σε μειώσεις των κύριων συντάξεων και σε εξαφάνιση τις επικουρικές.

Άλλωστε, όταν ρωτήθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, άφησε ανοιχτό να μειωθούν οι συντάξεις και κάτω των 1000 ευρώ όπως επίσης και οι συντάξεις γυναικών με ηλικιακά κριτήρια. Ρωτήθηκε ευθέως αν «εγγυάστε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις κάτω των 1000 ευρώ;» και απάντησε «δεν θα σας πως νούμερα, είμαστε στη φάση της ποσοτικοποίησης», αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά. Επιπλέον σε κλήθηκε να διαψεύσει ότι θα γίνουν μειώσεις στις συντάξεις γυναικών που είναι σε ηλικία 50 - 55 ετών και ο υπουργός δεν το διέψευσε.

«Τέλος οι επικουρικές συντάξεις» ήταν τα λόγια του υπουργού Εργασίας και πρόσθεσε ότι θα ενσωματωθούν στις κύριες συντάξεις «και θα υπολογίζεται το ποσοστό αναπλήρωσης στο άθροισμά τους» και επανέλαβε ότι το ζητούμενο είναι «να ενσωματωθούν όλες οι υποχρεώσεις του κράτους σε μια σύνταξη».

Σε ότι αφορά το πόρισμα της “επιτροπής των Σοφών” ο υπουργός δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την πρόταση για χορήγηση σύνταξης με εισοδηματικά κριτήρια, ωστόσο έκανε σαφές ότι με εισοδηματικά κριτήρια θα είναι το ποσοστό αναπλήρωσης λέγοντας χαρακτηριστικά οτι θα έχουν «άλλο ποσοστό αναπλήρωσης χαμηλοί μισθοί και άλλο ποσοστό αναπλήρωσης οι υψηλοί μισθοί» αλλά όταν ρωτήθηκε ποιους θεωρεί υψηλούς, μισθούς δεν απάντησε επικαλούμενο τη διαδικασία της πολιτικοποίησης που είναι σε εξέλιξη.

Σε ό,τι αφορά την εθνική σύνταξη που προτείνεται στο πόρισμα των Σοφών και υιοθετεί η κυβέρνηση δήλωσε ότι μόνο αυτή θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα «συνδέεται με τον κίνδυνο της φτώχειας» άρα θα είναι μια σύνταξη εξαιρετικά χαμηλή και πάνω σε αυτή θα προστίθεται η αναλογική σύνταξη με βάση τις εισφορές που έχουν καταβληθεί και με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης που θα νομοθετηθούν.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog