..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Θαύμα-θαύμα στον Αλέξης: Παρουσιάστηκε πνεύμα στον Τσίπρα για ευνοϊκούς όρους, στα capital controls της Εκκλησίας!!!!!!!!


Ιδιαίτερη μεταχείριση στον περιορισμό των τραπεζικών συναλλαγών είχε και έχει η Εκκλησία όπως προκύπτει από το σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στις 28 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με αυτό παρέχεται η δυνατότητα αναλήψεων έως 10.000 ευρώ τον μήνα στις Μητροπόλεις και έως 20.000 στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Η ίδια απόφαση δημοσιεύθηκε και σε εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου με ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών αυτό συνέβη όχι μόνο για την εκκλησία αλλά και για άλλες ανθρωπιστικές δράσεις για τις οποίες αποφασίστηκαν επιπλέον διευκολύνσεις. 

«Εξαιρούνται των περιορισμών χρηματικά ποσά από διεθνείς οργανισμούς και φιλανθρωπικά ιδρύματα του εξωτερικού που προορίζονται για ανθρωπιστικούς σκοπούς. Ομοίως, εξαιρούνται και οι Μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή για την ανάληψη έως του ποσού των 10.000 και 20.000 ευρώ μηνιαίως αντίστοιχα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση. 

Σημερινά δημοσιεύματα κάνουν λόγω για προνομιακή μεταχείριση της Εκκλησίας από την κυβέρνηση με την Ιερά Σύνοδο πάντως να τα χαρακτηρίζει «ανεύθυνα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog