..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, χέρι-χέρι με τον ..........ΣΥΡΙΖΑ!!!!!!


«Η κυβέρνηση της αριστεράς οφείλει να αποδείξει στην πράξη ότι είναι σε θέση να προστατεύσει από τις επιπτώσεις του Γ' Μνημονίου την ευπαθή κοινωνική κατηγορία των τυφλών εφαρμόζοντας την πολιτική των ισοδύναμων μέτρων». 

Με θράσος και χωρίς ντροπή, η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών αναπαράγει αυτούσια την προπαγάνδα της κυβέρνησης για τα «ισοδύναμα», με τα οποία θα αντικαταστήσει τάχα τις περικοπές και τις άλλες νέες ανατροπές που ετοιμάζει για τους ανάπηρους. Προσπαθεί και μ' αυτόν τον τρόπο να επιβάλει στους ανθρώπους με αναπηρία στάση ανοχής και αναμονής απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, που είναι συνέχεια των προηγούμενων και ειδικά για τους ανάπηρους ισοδυναμεί με λαιμητόμο. 

Βέβαια, δεν είναι να απορεί κανείς, αφού στη διοίκηση της Ομοσπονδίας συμμετέχουν και ενεργά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πάγια τακτική της - όπως και της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ - ήταν η απομόνωση των αναπήρων από το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα ζητώντας την ...εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία από την αντιλαϊκή θύελλα. Φυσικά, όχι μόνο εξαίρεση δεν υπήρξε, αλλά τα ΑμεΑ αντιμετωπίζονται με παροιμιώδη βαρβαρότητα.

Οσο για τα «ισοδύναμα» που λέει η Ομοσπονδία, ακόμα κι αν υπάρξουν τέτοια, θα βρεθούν από επιπλέον περικοπές και μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, στα οποία ανήκουν κατά πλειοψηφία και οι οικογένειες των αναπήρων. Δηλαδή, ό,τι γλιτώσουν από τη μια τσέπη, θα το χάσουν και με το παραπάνω από την άλλη...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 14-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog