..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

 Φρανσουά Ολάντ στη Βουλή: «Πολύ σημαντικό να γίνει σεβαστό ό,τι έχει γραφτεί στη συμφωνία»



Υποδομές, Υγεία, Ενέργεια και νέες τεχνολογίες είναι οι τομείς που υπάρχει ενδιαφέρον των επιχειρηματικών ομίλων της Γαλλίας, ανέφερε ο Φρανσουά Ολάντ στην ομιλία του στη Βουλή, επαναλαμβάνοντας την έκκληση προς τους Γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν και να αναπτυχθεί μια στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας - Γαλλίας που θα περιλαμβάνει και την αύξηση των φοιτητών - πελατών στα γαλλικά πανεπιστήμια.

Για το μνημόνιο ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά πως είναι «πολύ σημαντικό αυτό που γράφτηκε στη συμφωνία να γίνει σεβαστό» και πρόσθεσε ότι «η συμφωνία πρέπει να βασίζεται στην υπευθυνότητα και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα». Ενόψει της πρώτης αξιολόγησης ο Γάλλος πρόεδρος έκανε αναφορά και στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας όπου παραμένει η διαφορά κυβέρνησης - κουαρτέτου για το όριο πάνω από το οποίο θα βγαίνει μια κατοικία στο σφυρί. Ο Φρανσουά Ολάντ ανέφερε πως πρέπει «να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για να μην αμφισβητηθούν θεμελιώδη δικαιώματα των οικογενειών της Ελλάδας, το δικαίωμα για μια στέγη και ομιλώ εδώ για την κατάσχεση πρώτης κατοικίας».

Έκανε λόγο για «δύσκολες μεταρρυθμίσεις» που πρέπει να γίνουν στο «συνταξιοδοτικό και φορολογικό σύστημα, στην ενίσχυση του κράτους και στην οικονομική αποτελεσματικότητα», ενώ εξήρε τον Αλέξη Τσίπρα διότι «αγωνίστηκε να γίνει σεβαστή η θέση της Ελλάδας» στην ΕΕ, αλλά και το δικό του ρόλο, κάνοντας αναφορές στο βράδυ της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιούλη που συμφωνήθηκε το 3ο μνημόνιο!

Επανέλαβε ότι επιδίωξη της γαλλικής κυβέρνησης στην Ευρωζώνη είναι να συνδυαστεί η δημοσιονομική πειθαρχία με επενδυτικά πακέτα, λέγοντας ότι «ήρθε η ώρα πέρα από την πειθαρχία η Ευρώπη να γίνει πιο δυνατή», εννοώντας μέσω της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων.

Επίσης με το πρόσχημα «να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία», τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των επεμβάσεων και των επιδρομών σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, ενώ για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα ανέφερε ότι πρέπει να δημιουργηθούν τα hot spots και να ενισχυθεί η καταστολή μέσω της Frontex, ενώ τάχθηκε υπέρ της σχέσης της ΕΕ με την Τουρκία με αφορμή το Προσφυγικό. Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό ανέφερε ότι «στηρίζουμε όλες τις πρωτοβουλίες» για μια πολιτική λύση «με βάση τους κανόνες του ΟΗΕ».

Διαβάστε εδώ: Κάλι Καρά: Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;;;;;

ΠΗΓΗ: 902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog