..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

H Βουλγαρία απαγόρευσε τη διέλευση ρωσικών αεροπλάνων με προορισμό τη Συρία!!!!!!!


 Η Βουλγαρία αρνήθηκε αίτημα της Ρωσίας, η οποία ζήτησε να χρησιμοποιήσει τον εθνικό βουλγαρικό εναέριο χώρο για πτήσεις ανεφοδιασμού προς τη Συρία, εξαιτίας «σοβαρών ανησυχιών για το φορτίο των αεροπλάνων» δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να επιτρέψει υπερπτήσεις της Βουλγαρίας από ρωσικά στρατιωτικά μεταγωγικά αεροπλάνα καθ' οδόν προς τη Συρία», δήλωσε η εκπρόσωπος προς το πρακτορείο «Ρόιτερς». Η ίδια διευκρίνισε πως η απόφαση ελήφθη τις λίγες τελευταίες ημέρες. «Διαθέτουμε αρκετές πληροφορίες που μας κάνουν να έχουμε σοβαρές αμφιβολίες για το φορτίο των αεροπλάνων, οι οποίες είναι ο λόγος για την άρνηση» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει από τις κυβερνήσεις χωρών της περιοχής (μεταξύ των οποίων και η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ελλάδας) να άρουν τις άδειες υπερπτήσης των ρωσικών αεροσκαφών προς τη Συρία. Η Ρωσία έχει ζητήσει τη διέλευση των αεροσκαφών της, ισχυριζόμενη ότι μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog