..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Η επιτροπή… “σοφών”, οι συντάξεις και το ασφαλιστικό


Γράφει ο Τεύκρος

Αυτοί που χειρίζονται τις τύχες μας και… θυσιάζονται για τη… “σωτηρία” μας, αφού έβαλαν τρεις φορές τουλάχιστον χοντρό χέρι στα ταμεία των ασφαλισμένων (Χρηματιστήριο Σημίτη, κούρεμα Σαμαρά και… “εθελουσία” προσφορά των διοικήσεων των ταμείων, για να πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ, Τσίπρας), αφού έκοψαν και ξαναέκοψαν τις κρατικές επιχορηγήσεις στα ήδη φτωχοποιημένα ταμεία, αφού τώρα ελέω και τρίτου μνημονίου περικόπτουν και άλλο την κρατική επιχορήγηση προς αυτά, δίκην Πόντιου Πιλάτου αναθέτουν -τώρα- σε επιτροπή “σοφών” να ρυθμίσει… “σοφά” και “δίκαια” τα θέματα του ασφαλιστικού και των συντάξεων!

Ήδη μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, γράφτηκε στον τύπο, ότι η εν λόγω επιτροπή συνεδριάζει ακαταπαύστως -βιάζονται οι δανειστές για την απόδοση δικαιοσύνης- για να προτείνει ένα… δίκαιο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα. Εννοείται πάνω στη βάση της ανέχειας των ταμείων και του… μηδενικού ελλείμματος!

Δηλαδή βάλαν σοφούς ανθρώπους, που δεν τους γνωρίζουμε, για να είναι... αμερόληπτοι, για να μοιράσουν δίκαια το… τίποτα και ‘να ρθει η νεοεκλεγμένη κυβέρνηση να επικυρώσει τη δίκαιη αυτή μοιρασιά, αφού και αυτή ξανά ως Πόντιος Πιλάτος, πριν το επικυρώσει, νίψει τας χείρας της.

Και το ερώτημα είναι πώς δέχτηκαν μιας και δεν είναι μάγοι αλλά απλώς... σοφοί να αναλάβουν μια τέτοια υπόθεση;

Κι όταν οι έχοντες την εξουσία σε αναγορεύουν σε… "σοφό", μ’ όλα τα πλεονεκτήματα που απορρέουν εξ αυτής της ιδιότητας, γιατί να αρνηθείς, αφού είναι και με το αζημίωτο, να τους κάνεις και μια τέτοια δουλειά, έστω και παλιού μπακάλη; Άλλωστε το τίποτα που άφησαν στα ταμεία τίποτα δεν χρειάζεσαι, για να το μοιράσεις. Ούτε φυσικά τη φαιά ουσία της… “σοφότητάς σου !

Αν η απάτη ήταν πρόσωπο, τι μορφή άραγε αυτή θα είχε;

ΥΓ. Και αφού βρέθηκε το… κόλπο και τα προβλήματα μας πλέον ξέφυγαν από τη σφαίρα των πολιτικών επιλογών και μετακόμισαν, για την επίλυσή τους, στη σφαίρα των… σοφών, γιατί δεν φτιάχνουν ακόμη μια τέτοια επιτροπή, για να μας πει πού πήγαν τουλάχιστον τα 260 δις ευρώ που δόθηκαν μέχρι στιγμής στις τράπεζες, και φορτώθηκαν στις πλάτες μας; Και πόσα δις ευρώ πρέπει να τους δοθούν ακόμη, για να δούμε επιτέλους κι εμείς λίγο φως;

Γιατί, ας μην ξεχνάμε κι ας μην είμαστε… αχάριστοι, όλα αυτά για τη… σωτηρία μας γίνονται!


faretra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog