..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Τα ""περιστέρια"" και τα......γεράκια!!!!


Σε πολλά αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Ρωσία, γινόταν ο σχολιασμός ότι η ελληνική συγκυβέρνηση αναζητά συμμαχίες με έναν εταίρο που στη χώρα του επικρατεί ο αυταρχισμός, γίνονται δολοφονίες πολιτικών αντιπάλων κ.λπ. κ.λπ. 

Και πως η Ελλάδα δεν μπορεί παρά να έχει συμμάχους τους Ευρωπαίους της Δημοκρατίας, της αλληλεγγύης κ.λπ. κ.λπ. Πολύ ωραίο επιχείρημα.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι, οι ηγεσίες δηλαδή αυτών των καπιταλιστικών κρατών, της υποτιθέμενης «δημοκρατίας», «ισονομίας» και όλα τα άλλα χαριτωμένα, είναι οι Ευρωπαίοι που έχουν βομβαρδίσει λαούς και λαούς σε όλο τον κόσμο, μαζί με τα συνεταιράκια τους Αμερικάνους, και έχουν στείλει στο θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. 

Οχι ότι οι Ρώσοι «εταίροι» είναι καλύτεροι. Απλά, για το λαό ισχύει ότι τίποτα δεν έχει να κερδίσει από αυτές ή τις άλλες καπιταλιστικές λυκοσυμμαχίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog